7 tendințe în modă pentru vara 2022 pe care trebuie să le știi. Ce nu trebuie să lipsească din garderobă

Află care sunt tendințele principale pentru vara 2022.
7 tendințe în modă pentru vara 2022 pe care trebuie să le știi. Ce nu trebuie să lipsească din garderobă

Tendințe în modă pentru vara 2022 pe care trebuie să le știi și le vei adora. Perspectiva pentru acest sezon face trimitere către zile de vacanță cu soare, pline de relaxare. Este momentul pentru haine și ținute ușoare, care pot fi purtate în grabă, fără un styling complicat.

Există multe locuri de vizitat vara aceasta, așa că este momentul să cauți hainele care trebuie să se potrivească. Iată ce nu trebuie să lipsească din garderobă în sezonul cald.

7 tendințe în modă pentru vara 2022 pe care trebuie să le știi

1. Stilul boem

Tendința pentru haine și accesorii care vorbesc despre vacanță a fost vizibilă în majoritatea prezentărilor primăvară-vară 2022. Designerii au pus accent pe culori de vacanță, materiale fluide și imprimeuri boeme care s-ar potrivi oricărei locații exotice. Tendința se concentrează în jurul țesăturilor moi, a culorilor bogate și a detaliilor de efect. Principalele alemente ar fi inserțiile patchwork, hainele croșetate, franjurii și mânecile ample.

7 tendințe în modă pentru vara 2022 pe care trebuie să le știi 2
Tendințe în modă pentru vara 2022

2. Fustele plisate

Una dintre cele mai purtabile tendințe care s-a remarcat în vara 2022 este fusta plisată. Versatilă și feminină, este ușor de purtat atât ziua la plimbare, dar și la birou. Arată foarte bine cu topuri fără mâneci sau cu tricouri casual. Oricum nu există anumite reguli de purtare, pentru că arată foarte bine în orice stil. Fie că alegi un outfit simplu, colorat sau mizezi pe imprimeuri, nu vei da greș dacă adaugi o fustă midi plisată. Acest trend sigur va fi prezent și după încheierea perioadei estivale.

3. Fustele maxi

Fustele midi au domnit o vreme îndelungată în topul tendințelor. Din acest sezon însă, au revenit în atenție fustele maxi. Branduri de renume precum Louis Vuitton și Givenchy susțin acest trend și chiar au propus modele deosebite de fuste lungi pe podium. Aceste fuste ies în evidență fie prin culori, fie printr-o croială simplă. Lungimile extreme sau fustele cu crăpături adânci sunt ușor de combinat și pot crea întotdeauna un aspect mai dramatic în funcție de ocazie.

4. Talia joasă

Pantalonii cu talie înaltă au dominat tendințele în ultima perioadă, dar în vara anului 2022 perspectiva se schimbă. Influențele anilor ’90 sunt tot mai vizibile, motiv pentru care talia joasă devine un detaliu de interes al pieselor vestimentare. Pantalonii dar și fustele lungi ale verii lasă talia la vedere și arată foarte bine cu crop tops.

5. Platformele

În ultima vreme am experimentat confortul și ușurința de a purta pantofi cu talpă joasă în timpul verii. De această dată designerii au propus pantofi cu platformă pentru cele mai seducătoare apariții din această vară. Desigur, în timpul zilei sunt potrivite și sandalele cu platformă, perfecte cu rochii lungi sau chiar jeanși largi. Platformele arată foarte bine la ținute casual, dar merg purtate și la ieșirile pline de distracție ale verii.  De la sandale cu talpă groasă înaltă, până la pantofi decupați cu platforme, orice model de acest fel este ușor de inserat în outfiturile verii.

6. Costumul alb

Costumul inspirat din moda masculină este prezent în tendințele vestimentare de câteva sezoane. În această vară se remarcă proin croieli mai ample și preferința pentru culoarea alb imaculat a designerilor. Albul absolut cu accente spectaculoase de la curele în talie, până la umerii îndrăzneți este un trend de referință pentru vara 2022.  Costumul este o piesă vestimentară atemporală, care poate fi și o ținută alternativă de petrecere, dacă te-ai plictisit de rochia tradițională.

7. Sacourile supradimensionate

Prezența sacourilor supradimensionate în tendințe nu mai este una nouă. Acest trend s-a remarcat câteva sezoane la rând, dar din această vară a început să fie tot mai văzut în moda străzii. De asemenea, aceste piese vestimentare au devenit tot mai accesibile în magazinele noastre populare. Pentru vara 2022 se poartă sacourile ample cu mâneci lungi și umeri bufanți. Aceste sacouri arată foarte bine cu pantaloni scurți, skinny jeans sau fuste mini. De asemenea, pot fi purtați și cu o curea în talie pentru a sublinia silueta.

Citește și ochelari de soare la modă în 2022. Modele în tendințe, pe care trebuie să le ai vara aceasta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *