Tendințe makeup în 2022. Ce ar trebui să știe toate femeile: „Nu se mai poartă foarte mult culorile” EXCLUSIV

Este bine să știi ce tendințe există pentru a prelua un anumit trend. Însă dacă nu te simți confortabil, rămâi la varianta care este cea mai bună, recomandă specialista în machiaj.
Tendințe makeup în 2022. Ce ar trebui să știe toate femeile: „Nu se mai poartă foarte mult culorile” EXCLUSIV

Machiajul ne face să ne simțim bine și să reușim să avem încredere în noi la orice fel de eveniment. Însă este necesar să găsim varianta perfectă, ținând cont de trăsături. Lorraine, makeup artist, ne-a explicat, exclusiv pentru Ego.ro, ce noutăți există pentru tendințe makeup în 2022.

Tendințe makeup în 2022. Ce se poartă în acest an

Tendințele se păstrează atunci când vine vorba despre machiaj, chiar dacă trec prin anumite schimbări. Lorraine a punctat că se pune accentul în 2022 pe eyeliner, contouring-ul feței, dar și rujul roșu. În același timp, look-ul smokey eyes rămâne printre vedetele din acest an.

„Tot timpul au fost aceleași, doar că s-au modificat foarte puțin. În tendințe rămâne eyeliner-ul, clar, doar că reinterpretat, mai grafic și dublat. Există o variantă de eyeliner dublat în sensul în care este cut crease. Alt trend important are legătură cu partea de contouring-ul feței. În ultimul timp există o tendință care duce către un contouring cremos combinat cu cel pudrat.

Pentru buze, tendințele sunt vaste, se pune accent pe partea de gloss, dar și pe ruj mat. La culori, roșul o să rămână pentru totdeauna. Bineînțeles, nu uităm de smokey. Însă nu mai există varianta de negru foarte intens și ridicat spre sprânceană, acum este cumva întunecată zona genelor. Nu se mai poartă foarte mult culorile, chiar dacă o să vină vara și acest sezon este unul colorat. Tot pe varianta de eyeliner, smokey și buze în nuanțe de roșu o să se meargă”.

Iată ce tendințe makeup 2022 ne propune Lorraine
Iată ce tendințe makeup 2022 ne propune Lorraine

„Tot timpul se merge spre natural”

În același timp, lumea își dorește să se bucure de un machiaj cât mai curat, însă complex. Bineînțeles, atunci când vine vorba despre evenimente, mereu o să rămână tendințele explicate mai sus. Specialiștii pun accentul pe o trăsătură pentru a complimenta persoana care recurge la un machiaj special:

„Tendința spre natural a existat mereu, însă cred că a existat o singură perioadă în care machiajul încărcat s-a aflat în trend, ne referim aici la cel arăbesc. Totuși, tot timpul se merge spre natural, în sensul că machiajul se concentrează pe o anumită trăsătură, iar restul doar completează întregul look. Dacă vorbim de machiajele de eveniment, mereu o să se dorească să se iasă în evidență, alegându-se buzele roșii, smokey sau eyeliner. Se dorește cumva un machiaj aerat, să nu pară încărcat, dar, în sine, el este complex”.

Tehnica no-makeup makeup nu se mai află în tendințe

În trecut, multe doamne și domnișoare preferau tehnica no-makeup makeup, care punea accentul pe naturalețe. Totuși, Lorraine a explicat că această tendință a rămas în urmă, căci produsele cremoase nu sunt chiar așa de rezistente.

„Tehnica no-makeup makeup a avut o perioadă de glorie, dar s-a cam dus. Când vine vorba despre un astfel de machiaj, se folosesc produse cremoase, care pot să ofere un efect cât mai natural. Totuși, lumea nu preferă această variantă, ținând cont că nu este chiar așa de rezistentă, așa că ne axăm pe machiajul mat”, ne-a spus ea.

Ce sfaturi are Lorraine pentru tendințe makeup în 2022

Lorraine consideră că este important să nu uităm de contouring, căci această tehnică poate evidenția trăsăturile. De asemenea, el trebuie să fie făcut cu măsură, pentru a nu exagera unde nu este cazul. Makeup artistul recomandă și un machiaj monocromatic.

„Recomand să nu uite de contouring, mi se pare foarte important, chiar dacă nu mai este la modă un machiaj foarte evident în acest sens. Acesta este folosit pentru a evidenția trăsăturile și pentru a da un efect de grafică a feței, punând accent pe unghiuri. Mi se pare important, mai ales atunci când este făcut frumos, cu măsură, pentru a completa trăsăturile. De asemenea, eu recomand un machiaj monocromatic, folosind pentru zona ochilor aceleași produse folosite pentru contouring. La buze aș merge pe nude”.

De ce este bine să ne interesăm despre tendințele în makeup 2022

În cele din urmă, Lorraine a mărturisit că este bine ca toată lumea să știe ce se poartă, mai ales pentru că doamnele și domnișoarele pot găsi variante care li se potrivesc în unele tendințe. Cu toate acestea, fiecare ar trebui să se axeze pe machiajul care oferă confort:

„Recomand ca persoanele să se intereseze de tendințe, căci este posibil să existe o variantă câștigătoare în cazul unora. Totuși, tot timpul, în funcție de trăsăturile pe care le are o clientă și ce o avantajează cel mai bine, o să fie vorba și despre machiajul pe care îl va purta cel mai ușor și se va simți cel mai comod. Este bine să știi ce tendințe există pentru a prelua un anumit trend, însă, dacă nu se simt confortabil, să rămână la varianta care este cea mai bună”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *