Thailanda, 5 motive pentru care merită să o vizitezi

Thailanda este una dintre cele mai frumoase destinații exotice din lume
Thailanda, 5 motive pentru care merită să o vizitezi

Dacă n-ai ajuns încă să vizitezi Thailanda, iată doar cinci motive pentru care merită să planifici cât mai repede o vacanță pe meleagurile thailandeze:

1. Mâncarea delicioasă

Bucătăria thailandeză este recunoscută ca fiind una dintre cele mai delicioase din lume. Pe măsură ce te aventurezi dintr-o localitate în alta, vei descoperi că stilul mâncărurilor se schimbă. Savoarea ingredientelor se diversifică odată cu noul oraș pe care îl vizitezi.

De asemenea, o altă experiență culinară de neratat o reprezintă supele aromate care pot fi mâncate de la tarabele de pe marginea drumului. Conceptul de „street food” are o semnificație deosebită în Thailanda. Vânzătorii ambulanți îți pot prepara pe loc o supă fierbinte din ingredientele specifice locului, aromate cu lămâie proaspătă.

Alt deliciu care trebuie încercat în Thailanda este orezul cu carne de crab prăjită picant și ardei iute proaspăt.

2. Plajele impresionante din Thailanda

Când spui Thailanda, inevitabil te gândești la plajele impresionante cu apă albastră și nisip fin. Este destinația de vis pentru oricine iubește marea. Situate la malul mării, orașele Koh Pha Ngan, Koh Samui, Phuket și insula Phi Phi oferă cele mai faimoase plaje din lume.

Un alt reper simbolic, Golful Thailandei ascunde coaste superbe, dar și insule nelocuite sau plaje neatinse care abia așteaptă să fie explorate.

Iubitorii de sporturi acvatice au oportunitatea să încerce scufundări și snorkeling (scufundare cu tub de respirat) în Insulele Similan și Surin, locații subacvatice extraordinare.

3. Cultura bogată

Un alt motiv pentru care merită să vizitezi Thailanda este cultura bogată. Localnicii thailandezi sunt recunoscuți pentru ospitalitatea lor și primesc fiecare vizitator cu zâmbetul pe buze. Ospitalitatea thailandezilor este recunoscută la nivel mondial, așa că orice vizită va fi de neuitat.

Aceștia se salută, arată respect, își cer scuze sau își iau la revedere cu un gest cunoscut sub numele „wai”, fără o strângere de mână la vedere. Cultura thailandeză este uimitoare și o poți descoperi la pas direct de la localnici.

4. Templele din Thailanda

Un alt simbol renumit al Thailandei sunt templele, peste 40.000, de toate formele și dimensiunile. Thailanda este plină de statui care îl înfățișează pe Buddha. Acestea datează din diverse dinastii și fiecare templu reflectă stilul architectural și de construcție al acelei epoci. Fiecare provincie trebuie să aibă cel puțin un templu maiestuos. Majoritatea statuilor îl reprezintă pe Buddha în picioare, dormind sau în timp ce meditează.

5. Masajul thailandez

Dacă tot ai ocazia să ajungi în Thailanda, trebuie să încerci și un masaj specific thailandez de la un centru de wellness sau chiar din Bangkok. Mii de turiști călătoresc anual pe meleagurile Thailandei în căutarea celor mai renumite centre de Spa și terapii medicinale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *