Ți-e poftă de ceva dulce? Prepară rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina. Pe cât de simplă, pe atât de savuroasă

Dacă vrei să faci un desert bun și rapid, dar nu ai idee ce, atunci bunica Gherghina de pe TikTok vine cu idee. Simpatica bătrânică îți recomandă bătuta cu brânză, rețetă pentru care nu îți trebuie nici prea multe ingrediente, nici prea mult timp, fiind gata în doar 40 de minute. Iată cum se face și de ce ingrediente ai nevoie pentru rețetă.

Rețeta de bătută cu brânză tradițională

În cazul în care ai poftă de ceva dulce și nu vrei să îți bați capul prea mult cu rețete complicate, atunci rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina de pe TikTok e preparatul ideal. Ai nevoie de puține ingrediente, iar modul de preparare e foarte simplu. Desertul e gata în doar 40 de minute.

Ingrediente:

    • jumătate de kilogram de brânză sărată;
    • 10 linguri de făină;
    • iaurt;
    • 7 ouă;
    • 7 linguri de zahăr;
    • stafide;
    • un plic de zahăr vanilinat;
    • un plic de praf de copt;
    • o ceșcuță de ulei.
@bunica.gherghina REȚETA : BĂTUTĂ CU BRÂNZĂ!? #văpupămamaia? #pentruvoi? #romania?? #pepsitwist? #pepsichallenge ♬ sunet original – Bunica Gherghina?

Modul de preparare al bătutei cu brânză

Pentru prepararea acestei rețete nu sunt necesari pași complicați, ci chiar foarte puțini. Pune brânza într-un bol împreună cu stafidele. Adăugă praful de copt și zahărul vanilinat, pune și cele 10 linguri de făină, dar și paharul de iaurt, după care sparge și cele 7 ouă. Adăugă peste toate acestea uleiul și cele 7 linguri de zahăr.

Abia acum poți amesteca toate ingredientele, foarte bine și ușor, până când totul se va omogeniza. Pregătește o tavă pe care să o tapetezi cu ulei și făină, apoi toarnă întreaga compoziție în tavă și dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce timpul de coacere s-a scurs, scoate prăjitura și pune pe deasupra zahăr pudră. Această prăjitură poate fi servită imediat sau poate fi consumată rece.

Cum să faci prăjitura Lexy

O altă prăjitură care a făcut imediat furori printre gospodine este prăjitura Lexy, care are în componența sa blat pufos cu mac, o glazură de ciocolată albă, o cremă delicioasă și aerată de căpșuni, dar și o glazură de jeleu roșu. Este răcoritoare și ușor de preparat, iar rețeta o lăsăm mai jos pentru a o face și tu! Rezultatul final va impresiona pe toată lumea.

Pentru blat: cinci albușuri, 140 de grame de zahăr, 120 de grame de făină, 60 de grame de mac, 50 ml de lapte, 50 ml de ulei, un praf de sare și o esență de vanilie.

Se mixează albușurile cu praful de sare până când se obține o spumă. Treptat se adaugă zahărul în timp ce se mixează albușurile cu sarea. Se continuă amestecul cu mixerul până când se obține o spumă tare. Se adaugă apoi făina, puțin câte puțin. Apoi se pune uleiul și laptele și se amestecă bine cu un tel. La final se adaugă semințele de mac și se amestecă din nou. Se pune la final esența de vanilie și este gata blatul. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 20 de minute. După ce se răcește se scoate din tavă și se curăță suprafața. Se pune din nou în tava de copt.

Pentru glazura de ciocolată: 250 de grame de ciocolată albă, 220 ml de frișcă lichidă, 9 grame de gelatină și 25 ml de apă rece.

Mai întâi gelatina se hidratează cu apa, se amestecă foarte bine și se lasă deoparte pentru 10 minute. Frișca lichidă se toarnă peste ciocolata albă ruptă în bucăți, pusă într-un recipient metalic. Se pune la foc mic amestecând încontinuu. După ce este topită se mai lasă cinci minute, se topește gelatina în cuptorul cu microunde și se adaugă peste ciocolata topită. Se introduce în congelator pentru 5-10 minute. Se însiropează între timp blatul cu sirop vanilat. Se toarnă ciocolata peste blat și se introduce tava în congelator pentru aproximativ 10 minute.

Pentru mousse-ul de căpșuni: 300 de grame de căpșuni, 300 de ml frișcă lichidă rece, 150 grame de zahăr, 11 grame de gelatină și 35 ml de apă rece.

Se hidratează mai întâi gelatina și se lasă deoparte. Căpșunile împreună cu zahărul se pun pe foc până când zahărul se topește. Această compoziție se blenduiește apoi și se trece printr-o sită. După cinci minute se topește gelatina în cuptor pentru 10 secunde și se adaugă peste căpșuni. Apoi se pune și frișca rece. Se amestecă ușor de jos în sus și este gata. Se adaugă peste blat și glazura de ciocolată. Se pune apoi în congelator pentru încă o oră.

Pentru jeleul roșu: un plic tort gelee roșu, o lingură de zahăr și 250 ml de apă rece. Toate ingredientele se amestecă într-un recipient. Se pun apoi pe foc până începe să clocotească. După cinci minute în care a fost lăsat să se răcească se toarnă peste prăjitura care a stat o oră în congelator. Se mai lasă la frigider totul peste noapte. A doua zi se poate tăia și servi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…