Top 10 cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile. Merită văzute în familie sau cu prietenii

Top 10 cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile. Merită văzute în familie sau cu prietenii

Crăciunul vine în curând. Și ce este mai bun decât un maraton de filme pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă? Merită văzute sau revizionate împreună cu familia ori prietenii.

Cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile

O viață minunată (1946)

Dacă un film bun de Crăciun se măsoară prin capacitatea sa de a te face să plângi, atunci „It’s a Wonderful Life” este cel mai indicat de sărbători. James Stewart, în rolul lui George Bailey, este un tată deprimat, care primește vizita îngerului său păzitor în Ajunul Crăciunului.

Crăciunul alb (1954)

Ce este Crăciunul fără un spectacol multicolor, acoperit cu beteală? Acest musical impresionează prin costumele excentrice de petrecere, decorurile sclipitoare și distribuția grea, inclusiv Bing Crosby și Rosemary Clooney.

Singur acasă (1990)

Unul dintre cele mai faimoase filme de Crăciun, Home Alone, îl dezvăluie pe tânărul Macaulay Culkin, care va deveni vedeta anilor ’90 cu rolurile sale de copil deștept. Povestea duioasă și sfâșietoare a unui băiețel uitat de familie în timpul sărbătorilor de iarnă a cucerit planeta.

Miracol pe strada 34 (1994)

Un bărbat crede că este Moș Crăciun. Până în ziua în care a fost angajat de un magazin universal din New York pentru a interpreta personajul în timpul sărbătorilor de iarnă. Acolo întâlnește o fetiță (Mara Wilson) și un avocat (Dylan McDermott) care vor încerca să-i demonstreze adevărata identitate.

Coșmar înainte de Crăciun (1994)

Rămâne poate cel mai cult film la care a lucrat Tim Burton până în prezent. Ocupat cu filmările pentru Batman: The Challenge, i-a încredințat lui Henry Selick producerea acestei adaptări a unei povești scrise când lucra pentru studiourile Disney.

Narațiunea îl prezintă pe Jack Skellington, o sperietoare care a obosit să facă trucuri malefice în lumea Halloween-ului. Când descoperă lumea fermecată a Crăciunului, decide să ia parte și îl surprinde pe Moș Crăciun.

Moș Crăciun (1994)

În ajunul Crăciunului, Scott Calvin (Tim Allen) acceptă să-l înlocuiască pe Moș Crăciun, care a căzut accidental de pe acoperiș. Însă, odată ce turneul cadourilor s-a încheiat, un elf îi spune că acum va fi Moș Crăciun pentru tot restul vieții. A doua zi dimineața, Scott crede că a avut un vis urât, dar încetul cu încetul părul îi devine alb și barba îi crește. Amuzant și comic, acest film produs de Disney trezește amintiri tinerilor care au crescut în anii ’90.

Grinch (2000)

Hotărâtă să le fure locuitorilor din Chouville atmosfera de Crăciun, o creatură detestabilă cu părul verde, numită Grinch, decide să sustragă cadouri și decorațiuni în seara zilei de 24 decembrie. Dar o fetiță, Cindy Lou (Taylor Momsen), intenționează să-i trezească la viață umanitatea din suflet. Ciudat și (foarte) amuzant, Grinch demonstrează, încă o dată, talentele cameleonice ale unuia dintre cei mai mari clovni ai cinematografiei americane, inimitabilul Jim Carrey.

Jurnalul lui Bridget Jones (2001)

Mulți oameni nu știu asta, dar Jurnalul lui Bridget Jones este inspirat de Mândria și prejudecată a lui Jane Austen. O tânără de 30 de ani, puțin pierdută, Bridget Jones (Renée Zelwegger), este vrăjită de șeful ei, Daniel Cleaver (Hugh Grant), în timp ce adesea se vedea cu Mark Darcy, un avocat trufaș care nu încetează să o ridiculizeze, interpretat de irezistibilul Colin Liman.

Crăciun fericit (2005)

Franța, 1914. A început războiul și soldații suferă chinurile lui în tranșeele noroioase și sângeroase. Francezii și britanicii se confruntă cu germanii în frigul iernii. Apoi se întâmplă ceva de neconceput: cele două tabere își unesc forțele pentru Ajunul Crăciunului. În acest film de Christophe Carion, care relatează un episod real al Primului Război Mondial, Guillaume Canet este locotenentul Audebert care și-a părăsit soția însărcinată pe front.

Vacanța (2006)

Iris (Kate Winslet), îndrăgostită de un bărbat (în curând) căsătorit, și Amanda (Cameron Diaz), care tocmai și-a părăsit iubitul, fac schimb de case, una fiind în Marea Britanie și cealaltă, în SUA. Într-o căsuță confortabilă ascunsă în peisajul britanic, blonda Amanda, obișnuită cu soarele californian și serile sociale, se pregătește, la doar câteva ore de la sosire, să sară în primul avion, pentru a se întoarce acasă, când un străin fermecător sună la ușă. Nu este nimeni altul decât fratele lui Iris, Graham (Jude Law). Peste Atlantic, Iris se bucură de Los Angeles și cade sub vraja prietenului Amandei, răutăciosul Miles (Jack Black).

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *