Top 10 cele mai frumoase orașe din Europa

Top 10 cele mai frumoase orașe din Europa, care se află la câteva ore de zbor cu avionul. Descoperă zece destinații de vis și pregătește-ți bagajele pentru o călătorie de neuitat.
Top 10 cele mai frumoase orașe din Europa

Europa are o mulțime de orașe superbe care merită descoperite la pas. Așa că dacă ești în căutare de aventură și de plimbări, ți-am pregătit o listă cu 10 dintre cele mai frumoase orașe din Europa pe care trebuie să le vizitezi:

1. Barcelona te cucereşte de la prima vizită. Locul ideal pentru a marca top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa

Barcelona este al doilea cel mai mare oraș din Spania și impresionează prin monumentele arhitecturale deosebite. Cu o istorie spectaculoasă aparte, acest oraș te îndeamnă să descoperi la pas bulevardele Les Rambles, lucrările superbe ale lui Gaudi, Palatul Guell și Parc Guell, biserica imensă Sagrada Familia, dar și Grădinile Botanice sau dealul Tibidado.

2. Lisabona

Lisabona este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Capitala Portugaliei, situată în apropierea litoralului Atlantic este un oraș plin de culoare, fermecător, care îți fură privirea prin străduțele pitorești care abia așteaptă să fie descoperite. Cele mai importante obiective turistice din Lisabona sunt Mănăstirea Jeronimo, Turnul Belem, Cartierul Belem și cartierul medieval Alfama.

3. Praga

Capitala Cehiei, Praga este o destinație de vis din Europa, încărcată cu o istorie unică și deosebită. Orașul este situat pe malurile râului Vltava și este renumit pentru artă, arhitectură și design. Castelul Praga, mănăstirile, teatrele și capelele sunt doar câteva dintre emblemele orașului, care merită descoperite.

4. Londra

Londra este unul dintre orașele emblematice din Europa, așezat pe malurile râului Tamisa. Nu ai cum să te plictisești în această metropolă modernă care adună la un loc pub-uri renumite cu preparate din cele mai diverse colțuri ale lumii, plus cele mai celebre clădiri istorice. London Eye, Big Ben sau Palatul Buckingham sunt numai o parte dintre atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

 

Top 10 cele mai frumoase orașe din Europa, care se află la câteva ore de zbor cu avionul.

5. Sevillia

Așezat în zona de sud, Sevilia este unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania. Impresionează prin amestecul de culori și de stiluri care îl definesc, dar și prin monumentele istorice unice. Simbolurile orașului sunt Catedrala din Sevilia, Piața Spaniei, Grădinile Murillo și Muzeul Dansului Flamenco.

6. Roma, un simbol în topul celor mai frumoase oraşe din Europa

Roma, „Cetatea Eternă”, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Cu o arhitectură spectaculoasă, istorie bogată și gastronomie, este o destinație cu un farmec impresionant. Colosseumul, Fontana di Trevi, Panteonul și Columna lui Traian se numără printre principalele obiective turistice.

7. Veneția, unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa

Orașul pe apă al Italiei, Veneția este o destinație romantică surprinzătoare. Clădirile arhitecturale remarcabile, podurile vechi care traversează apa și căsuțele colorate îi adaugă un farmec unic. Piața San Marco este reprezentativă pentru Veneția, dar și zona centrală Santa Croce, Basilica di San Marco sau Turnul cu ceas se numără printre principalele atracții turistice.

8. Viena

Dacă îți plac plimbările lungi pline de flori și de verdeață, Viena este destinația ideală pentru tine, deoarece aici vei găsi cele mai frumoase parcuri. Capitala Austriei se mai poate mândri și cu magazine multicolore, palate și clădiri elegante plus muzica lui Mozart care răsună la orice pas.

9. Moscova

Capitala Rusiei, Moscova, are o frumusețe aparte datorită culorilor și arhitecturii unice care conturează orașul. Piața Roșie, Catedrala Sfântul Vasile sau Poarta Învierii sunt obiectivele turistice simbolice ale orașului.

10. Istanbul, unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa pe care trebuie să îl vizitezi

O vizită în vechea capitală a Turciei te va fascina cu siguranță prin arhitectura aparte a clădirilor și a atmosferei orientale resimțită la orice pas. Moschee, palate somptuoase, bazaruri și muzee multicolore îți vor încânta privirea și te vor ademeni să explorezi din plin orașul. Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Podul și Turnul Galata și Palatul Dolmabahce sunt considerate simbolurile orașului Istanbul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *