Top 10 femei de succes din lume. Cum au reuşit să câştige milioane de euro

Top 10 femei de succes din lume care au reușit să se remarce prin cariere absolut remarcabile în cele mai importante domenii. Inspiră-te din poveștile lor, nu te abate din drumul tău și poți deveni chiar tu o voce puternică în lume.
Top 10 femei de succes din lume. Cum au reuşit să câştige milioane de euro

În ultimii ani, o mulțime de femei au reușit să devină o voce puternică în lume și să se remarce printr-o carieră de succes. Iată care sunt cele mai importante 10 femei de succes la nivel mondial:

1. MacKenzie Scott

Autoare și mamă a patru copii, MacKenzie Scott este în prezent una dintre cele mai bogate femei din lume. În anii ’90 l-a ajutat pe soțul ei să lanseze platforma Amazon, dar cei doi au divorțat în 2019. În urma separării, MacKenzie Scott a primit un sfert din acțiunile celebrei platforme. Ulterior s-a implicat într-o mulțime de acte caritabile. Ea a donat sume considerabile către organizații non-profit care sprijină învățământul și școlile fără posibilități materiale.

2. Mary Barra

Una dintre cele mai de succes femei de afaceri din America, Mary Barra ocupă de opt ani funcția de CEO al General Motors. Ea este printre puținele reprezentate ale sexului frumos care conduce unul dintre cei trei mari producători de automobile din SUA. Fire pragmatică și hotărâtă, cu un simț extraordinar al afacerilor, a fost deseori inclusă în Topul 100 al celor mai influenți oameni din lume. Mary Barra este și mamă a doi copii și este căsătorită cu consultantul Tony Barra, pe care l-a cunoscut în timpul facultății.

3. Tsai Ing-wen

Tsai Ing-wen este prima femeie lider, necăsătorită, care în 2016 a fost aleasă președintele Taiwanului. În 2020 a fost realeasă cu peste 57% dintre voturile exprimate. A copilărit pe coasta de sud din Taiwan și a absolvit dreptul în anul 1978. Apoi a urmat cursurile unei prestigioase universități din New York și London School of Economics, obținând diplome de master și de doctorat în Drept. Tsai Ing-wen este un lider puternic implicat în conducerea Taiwanului. Ea a primit laude pentru buna coordonare din timpul pandemiei și pentru eforturile de a îmbunătăți economia Taiwanului.

4. Mariam Al-Mahdi

Medic și ministru de externe al Sudanului, Mariam Al-Mahdi duce de peste 30 de ani o lupă acerbă pentru democrație în Sudan. Într-o țară cu o cultură dominată de bărbați, Miriam Al-Mahdi este una dintre puținele femei care s-a remarcat cu o voce puternică în aria politică pentru a promova schimbarea.

5. Serena Williams

Serena Williams este una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis profesionist din America. A câștigat 23 de turnee de Grand Slam la simplu, fiind depășită până acum doar de celebra australiană Margaret Court care deține 24 de trofee din toată cariera. A învățat tenisul chiar de la tatăl ei, pe terenurile publice din Los Angeles și a intrat în liga profesioniștilor în anul 1995. A câștigat primul titlu de Grand Slam în anul 1999, la US Open.

6. Oprah Winfrey, un exemplu de urmat pentru toate femeile de succes

Antreprenor, actriță și personalitate de televiziune, Oprah Winfrey este una dintre cele mai influente femei din America. Este gazda propriului ei talk-show popular, „The Oprah Winfrey Show”, care a fost difuzat din 1986 până în 2011, timp de 25 de sezoane. Din 2011, Oprah și-a lansat propria rețea de televiziune – Oprah Winfrey Network. În prezent, se numără printre cele mai bogate femei de culoare din lume. Ea deține o avere personală de peste 2,6 miliarde de dolari.

7. Beyonce, ani la rând în top 10 femei din lume

Beyonce a devenit una dintre cele mai de succes cântărețe din SUA la sfârșitul anilor ’90. Inițial, ca solistă a formației Destiny’s Child, apoi solo. În 2003 a lansat albumul „Dangerously In Love” care a ajuns în fruntea topurilor din întreaga lume. Un an mai târziu a câștigat cinci premii Grammy pentru cel mai bun album R&B contemporan și pentru cea mai bună interpretare R&B feminină. Pe lângă cariera de succes, Beyonce se implică și în acțiuni caritabile importante. Ea participă la ample strângeri de fonduri pentru diferite organizații filantropice care susțin tinerii defavorizați sau au ca scop combaterea foametei.

8. Scarlett Johansson, actriţa cu cele mai mari venituri în top 10 femei de succes

Îndrăgita Scarlett Johansson este în topul celor mai bine plătite actrițe de la Hollywood. S-a născut în New York și prima interpretare care i-a adus aprecieri a fost rolul din „The Horse Whisperer”, peliculă în care a jucat când avea 13 ani. În 2008 a lansat un album muzical de coveruri după Tom Waits, iar un an mai târziu, și-a făcut debutul pe Broadway. De-a lungul anilor, a primit nominalizări la Oscar pentru rolurile din filmele „Marriage Story” și „Jojo Rabbit”. Printre cele mai de succes filme în care a jucat se numără „Lost in Translation”, „The Nanny Diaries”, „Vicky Cristina Barcelona”, „The Avengers” și „Hitchcock”.

9. Gabriela Hearst

Gabriela Hearst este un designer de modă celebru care și-a lansat propriul brand în 2004, iar din 2020, este directorul de creație al brandului Chloe. Hainele semnate de ea pun accentul pe sustenabilitate și folosesc materiale deja existente, lână sau stocuri neutilizate în fabrici. În 2016 a primit Premiul Woolmark pentru îmbrăcămintea femeilor confecționată în mare parte din lână. Un an mai târziu, Gabriela Hearst a realizat un pulover pentru a strânge 50.000 de dolari în sprijinul organizației Planned Parenthood.

10. Chiara Ferragni, unul dintre cei mai puternici influenceri din lumea modei în top 10 femei de succes

Chiara Ferragni este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri, cu peste 26 de milioane de urmăritori pe Instagram. Și-a lansat blogul „The Blonde Salad” în 2009 care s-a bucurat de un mare succes. De atunci a colaborat cu cele mai cunoscute branduri de modă și de frumusețe, precum Chanel, Dior și Louis Vuitton.

În 2015 a reușit performanța de a fi prima bloggeriță de modă care a apărut pe coperta Vogue, urmând apoi să mai pozeze pe coperțile a peste 50 de reviste de modă renumite. În același an a primit premiul „Bloglovin” Blogger al anului. Un an mai târziu, a fost numită ambasador global al brandului Pantene. Din 2017 este președintele și directorul executiv al propriei companii, The Blonde Salad. În prezent, este considerată unul dintre cei mai puternici influenceri de modă din lume. Brandul ei a devenit un studiu de caz al Universității Harvard.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Mihai Mitoseru a ajuns la înmormântarea Mioarei Roman
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *