Top 5 cele mai frumoase plante cățărătoare de balcon. Cu ce flori superbe îți poți decora balconul, vei atrage toate privirile

Frumusețea lor este pur și simplu uimitoare!

În această primăvară, dacă dorești să-ți umpli de culoare și bucurie balconul, poți opta pentru câteva plante cățărătoare. Poți decora cu ele un perete sau un spalier, fără prea mare efort. De regulă, aceste flori minunate sunt foarte ușor de întreținut și arată senzațional. Ele îți transformă balconul într-un mic colț de rai!

5 plante cățărătoare pentru a-ți decora balconul

Plantele cățărătoare pot da o altă faţă balconului tău și nu numai. Ele sunt perfecte pentru a ascunde un perete care s-a deteriorat, pentru a decora un foișor sau o pergolă, pentru a ascunde un gard, pentru a forma un gard viu înflorit sau pentru a face să dispară o balustradă.

Aceste flori superbe se agață singure de suporturi sau de pereți cu ajutorul unor gheare sau ventuze. Însă, există și plante care cresc în vârfuri sau care se înfășoară datorită formei tulpinilor lor. În ceea ce privește plantele spinoase, cum ar fi trandafirii cățărători, acestea trebuie fixate pe suporturi.

1. Clematita

Această plantă arată superb datorită florilor ei minunate, care pot fi albe, roșii, albastre sau mov.

Clematita este ușor de cultivat, tot ce ai nevoie este un sol acid și de un climat temperat, deci nu o așeza la lumina directă a soarelui. Totodată, această plantă necesită o udare constantă, cel puțin vara, când temperaturile cresc.

2. Mandevilla sau Dipladenia

Este un tip de plantă care are nevoie de multă lumină, căldură și umiditate. În afara regiunilor cu ierni blânde, această floare superbă trebuie ținută într-o seră.

Florile sale sunt tubulare, asemănătoare unui clopot. Ele pot fi albe, roz, roșii sau galbene.

3. Caprifoiul

Este o plantă cățărătoare foarte populară, care crește foarte repede și care vă poate înveseli balconul cu florile sale mari și parfumate.

Are nevoie de un sol umed, bogat în materie organică și trebuie acordată atenție la tăiere, deoarece are nevoie de o tăiere frecventă. Trebuie așezată la soare, mai ales dimineața, dacă este posibil.

Citește și Ce este Dieffenbachia și de ce este periculoasă pentru pisici. Florin Ristei a spus că pisicul lui a murit din cauza acestei plante!

4. Trandafir urcător

Pentru cei cărora le plac trandafirii, această plantă reprezintă alegerea perfectă. Florile sale sunt foarte frumoase, parfumate și pot fi de diferite culori: roz, roșu, alb sau galben.

Însă, trandafirul urcător necesită o îngrijire atentă. El trebuie tăiat atunci când este necesar, are nevoie doar de patru ore de soare pe zi și de o udare moderată.

5. Bougainvillea

Această plantă poate atinge o înălțime de zece până la doisprezece metri, dacă este plantată în ghiveci. Arată ca o viță de vie frumoasă, iar întreținerea sa este ușoară.

Nu are nevoie de multă apă, însă are nevoie de un drenaj bun și de multă lumină. Totodată, este important să ai grijă la dăunători și să o tunzi iarna.

Citește și Flori care se plantează primăvara. Îți vor transforma grădina într-un colț de rai!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *