Top 5 cele mai puternice femei din România. Nume surpriză, de la ‘bătaia’ cu Iohannis la vânarea infractorilor

Top 5 cele mai puternice femei din România. Nume surpriză, de la ‘bătaia’ cu Iohannis la vânarea infractorilor

Te-ai întrebat vreodată cine sunt cele mai puternice femei din România? Am întocmit o listă cu cinci nume surpriză, podiumul fiind ocupat de prima femeie care a deținut funcția de premier al țării.

Cele mai puternice 5 femei din România

Cele mai puternice femei din România sunt Viorica Dăncilă, Laura Codruța Kovesi, Simona Halep, Gabriela Firea și Cristina Neagu.

Viorica Dăncilă a fost prim-ministrul României între ianuarie 2018 și noiembrie 2019, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în România.

Laura Codruța Kovesi e cunoscută pentru rolul său de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde a condus numeroase investigații și procese împotriva corupției în România.

Simona Halep este una dintre cele mai iubite jucătoare de tenis din România și din lume, fiind deținătoarea mai multor titluri de Grand Slam și ocupând în mod regulat poziții fruntașe în clasamentul mondial.

Gabriela Firea a fost primar al Bucureștiului în perioada 2016-2020, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în istoria orașului.

Cristina Neagu e una dintre cele mai bune jucătoare de handbal din lume, deținătoarea mai multor titluri și distincții și reprezentând un model de succes pentru sportivele din România și din întreaga lume.

Detalii despre Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este o politiciană română care a deținut funcția de prim-ministru al României între ianuarie 2018 și noiembrie 2019. Iată câteva detalii interesante despre ea.

Carieră politică

Viorica Dăncilă s-a implicat activ în politică încă din anii 1990, când a devenit membră a Partidului Social Democrat (PSD). A ocupat diverse funcții în cadrul partidului, inclusiv președinte al Organizației de Femei a PSD și vicepreședinte al partidului.

În 2009, Dăncilă a fost aleasă deputat în Parlamentul României, reprezentând județul Teleorman, ulterior devenind membră a Parlamentului European. A ocupat funcția de europarlamentar până în 2018, când a fost desemnată să formeze guvernul român.

În 2018, Viorica Dăncilă a devenit prima femeie care a ocupat funcția de prim-ministru al României. În timpul mandatului său, guvernul a adoptat mai multe măsuri și inițiative politice, însă a fost și subiectul unor controverse și critici.

În 2019, aceasta s-a prezentat ca și candidat al PSD la alegerile prezidențiale din România, însă a pierdut în turul al doilea în fața lui Klaus Iohannis, care a fost reales președinte.

Cu ce se ocupa fiul Vioricai Dancila. A avansat in functie la Curtea de Conturi

Cine este Laura Codruța Kovesi

S-a născut pe 15 mai 1973, în orașul Sfântu Gheorghe din județul Covasna. A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și a obținut un masterat în Drept Penal și Criminalistică. Ulterior, Laura Codruța Kovesi a urmat cursuri de pregătire în domeniul dreptului internațional și al justiției penale la diverse instituții de prestigiu din Europa.

Laura Codruța Kovesi a lucrat în sistemul judiciar românesc încă din anii 1990. A ocupat diverse funcții, inclusiv judecător și procuror. A devenit cunoscută publicului larg pentru implicarea sa în lupta împotriva corupției și a crimei organizate.

În 2006, aceasta a fost numită procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), una dintre cele mai importante instituții din România în ceea ce privește investigarea și urmărirea penală a cazurilor de corupție. Sub conducerea sa, DNA a realizat numeroase investigații și procese împotriva unor demnitari și oameni de afaceri de rang înalt.

În 2018, Laura Codruța Kovesi a fost selectată ca procuror-șef al Parchetului European, o nouă instituție a Uniunii Europene înființată să investigheze penal infracțiunile care afectează interesele financiare ale UE.

Cum reacționează Laura Codruța Kovesi când citește știri despre presupusul ei soț

Secrete despre Simona Halep

Simona Halep s-a născut la 27 septembrie 1991, în Constanța. A început să joace tenis la vârsta de 4 ani, fiind inspirată de fratele său mai mare, Nicu. La vârsta de 6 ani, a fost remarcată de antrenorul local de tenis, Ioan Stan.

Halep a devenit profesionistă în tenis în 2006 și și-a făcut debutul pe circuitul WTA în același an. În timpul carierei sale, a câștigat numeroase titluri, inclusiv în turnee de Grand Slam și în alte competiții de prestigiu. Este cunoscută pentru stilul său de joc agresiv și rapid, precum și pentru viteza pe teren.

Constănțeanca a ocupat poziția de lider în clasamentul mondial WTA timp de mai multe săptămâni și a fost una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. A câștigat titlul la Roland Garros (2018) și la Wimbledon (2019), precum și numeroase alte titluri importante în circuitul WTA.

Ce conține de fapt suplimentul pe care l-a luat Simona Halep

Ce nu știai despre Gabriela Firea

Gabriela Firea este o politiciană română, cunoscută pentru funcția sa de primar al municipiului București între 2016 și 2020. Aceasta s-a născut pe 13 iulie 1972, în Bacău.

Firea a fost aleasă primar al Capitalei în alegerile locale din 2016, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în istoria orașului. A condus administrația locală a Bucureștiului timp de un mandat, între 2016 și 2020.

În timpul mandatului său, Gabriela Firea a implementat mai multe proiecte și inițiative, inclusiv în domeniile infrastructurii, transportului public, sănătății și culturii.

După încheierea mandatului său de edil, Firea și-a continuat activitatea politică, candidând pentru alte funcții publice (alegerile parlamentare din 2020 și alegerile pentru Primăria Capitalei din 2020).

Cum arata Gabriela Firea in tinerete 23

Cristina Neagu, una dintre cele mai bune jucătoare de handbal din lume

Cristina Neagu s-a născut pe 26 august 1988, în București. A început să joace handbal la vârsta de 11 ani și și-a făcut debutul în handbalul profesionist la echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ulterior, a jucat pentru mai multe cluburi de top din Europa, inclusiv pentru echipa CSM București.

Neagu este celebră pentru abilitățile sale remarcabile în handbal, fiind un jucător prolific și versatil. Ea a câștigat numeroase titluri și distincții pe parcursul carierei sale, inclusiv titlul de cea mai bună jucătoare de handbal a anului, care i-a fost acordat de mai multe ori. Aceasta a reprezentat România la mai multe Campionate Mondiale și Europene, ajutând echipa să obțină rezultate notabile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Kate Middleton! Chiar Prinţul William a recunoscut, situaţia e îngrijorătoare
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre...
Monica Bîrlădeanu le-a transmis credincioșilor ce să facă în Săptămâna Mare! „Iartă și cere-ți iertare!“
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce...
Mâine este ziua ta: descoperă ce te așteaptă în privința banilor și a sănătății
Horoscop Weekend 3-5 Mai 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
6 zodii la un pas de o zi care le poate schimba viața. Ce surprize...
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia...
Soția lui Kanye West a întors toate privirile cu o nouă ținută controversată. Bianca Censori...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *