Top 7 cele mai murdare obiecte din camera de hotel. Ce nu trebuie să atingi sub nicio formă. Recomandarea făcută de un expert din industrie

Sfaturi utile pentru sănătate

Scris de: Oana Matei

10 Sep. 2023

Top 7 cele mai murdare obiecte din camera de hotel. Ce nu trebuie să atingi sub nicio formă. Recomandarea făcută de un expert din industrie

Când stăm într-un hotel, totul pare a fi foarte ordonat și miroase a curat. Totuși, nu tot ceea ce strălucește este aur și nici prima impresie nu este întotdeauna cea corectă. Camerele din aceste locuri sunt adesea mai murdare decât ne imaginăm. Bacteriile, virusurile, ciupercile și paraziții se întâlnesc din plin în aceste camere. Din acest motiv, de dragul sănătății tale, am întocmit o listă de lucruri pe care nu ar trebui să le atingi niciodată într-un hotel. Iar considerentele sunt valabile pentru toate categoriile de hotel. Prin urmare, luați în considerare că nu strică niciodată să includeți în bagaje șervețele și spray-uri dezinfectante.

Telecomenzile

Telecomanda televizorului sau a aerului condiționat dintr-o cameră de hotel trec prin mai multe mâini decât ați crede. Acestea sunt obiecte neglijate în procesul de curățenie și igienizare a camerei. Pentru a evita contactul cu germenii existenți pe aceste obiecte, cel mai simplu este să luați în bagaj niște pungi de plastic cu care puteți improviza huse pentru aceste telecomenzi. 

Pernuțele decorative

Aceste accesorii adorabile pot fi un adevărat cuib de bacterii. Ele sunt rareori spălate sau dezinfectate, făcându-le un mediu ideal pentru dezvoltarea microorganismelor. Este recomandat să le îndepărtezi imediat din pat sau să le acoperi cu huse curate înainte de utilizare.

Cuvertura de pe pat

Chiar dacă lenjeria de pat este curată, dar ce zici de cuvertură? Aici se întâmplă contrariul. Cel mai probabil nu a trecut pe la spălătorie de câteva luni. Ce să faci în aceste cazuri? Încearcă să eviți contactul cu aceasta, pe cât posibil, o poți strânge și lăsa într-un colț al camerei. Evită să îți așezi obiectele personale pe ea.

Telefonul fix

Majoritatea oaspeților tind să-l ignore în zilele noastre, preferând să folosească telefoanele mobile. Acest lucru face ca telefoanele fixe din camerele de hotel să fie adesea neglijate în ceea ce privește igiena. Dacă trebuie să-l utilizați, ștergeți-l cu o șervețel dezinfectant.

Comutatoarele și prizele

Acestea sunt deseori trecute cu vederea în procesul de curățare a camerei. Dezinfectați-le înainte de a le utiliza pentru a evita contactul cu germenii.

Butoanele de la lift

Într-un hotel aglomerat, butoanele de la lift sunt atinse de mulți vizitatori și pot fi contaminate cu germeni. Recomandarea expertului nostru este să eviți contactul direct cu butoanele și să utilizezi cotul sau partea inferioară a brațului pentru a apăsa în locul mâinii.

Vezi și Ce trebuie să faci prima dată când ajungi într-o cameră de hotel. Secretul dezvăluit de o stewardesă. E foarte important pentru siguranța ta

Vasul de toaletă

Chiar dacă hotelurile se străduiesc să mențină toaletele curate, există totuși riscul contaminării cu bacterii fecale și alte microorganisme. Este esențial să folosești șervețele dezinfectante și să speli mâinile temeinic după utilizare.

Vezi și La ce folosește, de fapt, pătura mică pusă pe patul din camera de hotel. Rolul nebănuit, puțini s-ar fi gândit la asta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9.7 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *