Totul despre Carmen Chindriş, cea mai apreciată artistă a momentului. Care este secretul reuşitei sale: „Nu ne schimbă succesul, asta este cea mai mare prostie” EXCLUSIV

Totul despre solista piesei ”Ziua-n care tu m-ai sărutat”, partenera lui Romică Țociu la ”Te cunosc de undeva”.

Poate că nu toată lumea o cunoaște pe solista Carmen Chindriș, dar cu siguranță sunt extrem de mulți cei care au ascultat cel puțin o dată piesa „Ziua-n care tu m-ai sărutat”. Artista a dat lovitura alături de Taraful Rutenilor și susține, în exclusivitate pentru EGO.ro, că succesul fulminant nu a schimbat-o cu nimic. Despre începuturile ei în muzică, participarea la „Te cunosc de undeva” (Antena 1), dar și cât de mult i s-a schimbat viața în ultimii ani, ne povestește chiar ea în interviul de mai jos.

”Cânt de când mă știu, probabil m-am născut pentru muzică”

EGO.ro: Ești în industria muzicală din România de atâția ani, însă abia de curând ai cunoscut succesul cu adevărat. Spune-mi, sincer, cât de tare ai crezut în piesa „Ziua-n care tu m-ai sărutat”?

Carmen Chindriș: Eu și Livius am compus mai multe piese, mai ales în timpul pandemiei, profitând de timpul liber. Nu am mizat în mod special pe una dintre piese, pentru că, la noi, totul este spontan și, așa cum simțim, lansăm câte una pentru public.

Ce înseamnă de fapt „rutean” și cum a influențat asta în cariera ta? Ce legătură de origini rutene există la voi în taraf?

Rutenii sunt cel mai vechi popor slavon, Livius, managerul Tarafului Rutenilor, este jumătate rutean, din partea tatălui lui. M-a atras, în mod deosebit, la ruteni, dragostea pentru cultură și artă, dar mai ales cât de multă seriozitate se acordă muzicii.

Cânți de mică sau ai descoperit talentul mai târziu?

Cânt de când mă știu, probabil m-am născut pentru muzică. Cu cât descopăr câte un secret despre muzică, cu atât mai mult mă face să vreau să învăț mai mult. Este un domeniu infinit.

Ești mezina familiei. Cum a fost asta pentru tine? Ai fost răsfățată sau protejată obsesiv, căci frații mai mari nu voiau să te piardă din ochi?

Nu am am fost răsfățată niciodată. Toți frații mei am fost egali, mai ales în fața părinților. Ne-au învățat să muncim, să fim modești și sinceri.

Toți sunt la fel de talentați ca tine?

Una dintre surorile mele este este pictoriță, iar o altă soră a fost profesoară de muzică. Toți ceilalți sunt în domenii diferite, dar poți să fii artist și prin felul de a gândi.

Am văzut pe Instagram că știi să cânți și la instrumente. La câte? Ai mai avut copilărie sau tot timpul tău era în jurul repetițiilor și orelor de canto?

Îmi place cel mai mult să cânt la pian. Mai știu și la chitară. Am avut o copilărie fericită, deși aveam multe activități când eram mică, de la atletism sau volei, la cursuri de canto, chitară, dansuri populare sau cusut din mărgele „zgărdane” (coliere și brățări).

Carmen Chindriş se simte cel mai bine pe scenă

”Ziua-n care tu m-ai sărutat”, piesa preferată a lui Mihai Bendeac. Ce spune despre juratul de la iUmor

Citeam undeva că în repertoriul tău sunt melodii în 11 limbi. Chiar le vorbești pe toate la fel de bine? De la cine ai învățat spre exemplu japoneza sau rusa?

Mi-am creat un fel propriu de a scrie, de a asculta fonetic și de a reține versuri în orice limbă. Nu le vorbesc pe toate, dar sunt atentă în a traduce versurile pe care le cânt.

Cânți piesa preferată a lui Mihai Bendeac. Cum a fost întâlnirea cu el? S-a lăsat cu autografe după apariția ta la iUmor?

Ne-a plăcut maxim energia de la iUmor. Mai ales că a fost o surpriză pentru Delia și Mihai Bendeac. Nu a fost nimic regizat, reacțiile lor au fost sincere. Ne-am bucurat de bucuria lor.

Nu te-ai gândit la o colaborare cu el, mai ales că Mihai are o voce foarte frumoasă?

No, la asta nu m-am gândit (râde).

Cine este „vinovat” pentru versurile și linia melodică a piesei „Ziua-n care tu m-ai sărutat”? Mai exact cui i se datorează acest succes exploziv? Ați stat cu piesa câteva luni în studio pentru că nu aveați mare încredere sau ați lansat-o imediat ce a fost gata?

Livius este principalul „vinovat” pentru toate compozițiile noastre. Ideile de obicei pleacă de la el. Mai completez și eu cu versuri sau idei, până ajungem la o formă finală care să ne placă. Suntem atenți la orice mic detaliu și trebuie să fim convinși sută la sută că suntem mulțumiți de produsul final, înainte de a-l publica. „Ziua-n care tu m-ai sărutat” n-a stat deloc în studio, procesul a fost foarte rapid.

Cum ai făcut față succesului? Vi s-a urcat la cap?

Gândirea și comportamentul nostru de moroșeni au rămas intacte. Nu ne schimbă succesul, asta ni se pare cea mai mare greșeală sau chiar prostie pe care poate să o facă un om! Ar însemna să fii fals cu tine însuți în primul rând.

Știu încă de anul trecut, în plină pandemie, că agenda voastră era plină și că nicio mireasă nu mai avea vreo șansă să vă aibă curând la nunta ei. Cum stați acum în 2022? Când putem să ne căsătorim dacă vă vrem pe voi la nuntă?

Într-adevăr, agenda este cam încărcată și pentru anul acesta. S-au adunat și evenimente, care s-au amânat din cauza pandemiei, plus că mereu sunt cereri, deci o să fie un an plin.

Ești conștientă că, odată cu succesul, vor veni și dezavantaje, cum ar fi că viața ta personală va fi oarecum invadată. Te simți pregătită să nu mai ai viață intimă sau crezi că vei reuși să păstrezi în continuare discreția?

Nu mă deranjează și nu mă simt invadată. Sunt onorată când mă recunoaște cineva pe stradă sau îmi cere să facem o poză.

Carmen Chindris si Romica Tociu

Este partenera lui Romică Țociu, la ”Te cunosc de undeva” (Antena 1)

Totuși, mai ai timp să apuci să pleci într-o vacanță cu familia?

Nu prea am timp de prieteni și, din păcate, nici de familie în ultimul timp, dat tot timpul, când am puțin timp liber, fug acasă în Maramureș și mă încarc cu energie și bucurie.

Aș dori să te întreb și despre participarea ta la „Te cunosc de undeva”. Cum ai primit și acceptat propunerea? Te-ai gândit mult, până să iei decizia? Cum sunt colegii de show, dar partenerul tău, Romică Țociu?

Am analizat foarte bine propunerea de a participa la show-ul „Te cunosc de undeva”, pentru că nu am mai participat niciodată la un show pe termen lung, dar principalul motiv pentru care am acceptat, a fost faptul că este vorba de o cauză nobilă, iar premiul echipei câștigătoare va ajunge la cineva care chiar are nevoie de asta. Iar, în ceea ce mă privește, cred că este o oportunitate de a arăta publicului o Carmen Chindriș complexă, cea în care muzica și actoria se îmbină de minune. Romică este un personaj și un profesionist. Cu siguranță, am ce să învăț de la el, dar și de la toți ceilalți concurenți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *