Tragicul accident care l-a lăsat orb pe Andrea Bocelli. Totul s-a întâmplat pe terenul de fotbal, pe când avea doar 12 ani

Tragicul accident care l-a lăsat orb pe Andrea Bocelli. Multă lume știe că Andreea Bocelli s-a născut fără vedere. Este adevărat că a avut o afecțiune la ochi din naștere, dar și-a pierdut complet vederea în copilărie, pe când avea 12 ani, în urma unui incident petrecut pe terenul de fotbal. După ce a orbit complet, tenorul italian a fost nevoit să învețe să cânte cu ajutorul limbajului Braille.

Tragicul accident care l-a lăsat orb pe Andrea Bocelli

Andrea Bocelli s-a născut cu o afecțiune rară la ochi, glaucom congenital. Pasionat de muzică de mic, Andrea Bocelli a început să ia lecții de pian, flaut și saxofon încă de la vârsta de 6 ani.

Însă la fel ca orice puști italian, tenorul era îndrăgostit și de fotbal. La 12 ani, Andreea Bocelli și-a pierdut complet vederea, în urma unei lovituri primite în față cu mingea, care i-a produs o hemoragie cerebrală, a povestit el recent.

„În copilărie eram plin de viață și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și, într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent cu o minge direct în ochiul drept, singurul cu care distingeam lumina și culoarea.

Doctorii au încercat să mă vindece, am făcut mai multe operații, au folosit până și lipitori, dar totul a fost în zadar. Din acea zi nu am mai putut vedea”, a povestit Andrea Bocelli, citează libertateapentrufemei.ro.

Și cum destinul a ales pentru el, Andrea Bocelli a continuat să studieze muzica. De asemenea, a absolvit Facultatea de Drept din Pisa, iar în timpul studenției a fost nevoit să cânte în baruri pentru a avea bani de școală.

După terminarea facultății a practicat un an în domeniul juridic, iar mai apoi a decis să se dedice în totalitate primei sale iubiri, muzica. Cel care l-a îndrumat a fost tenorul Franco Corelli.

Și la 64 de ani, Andrea Bocelli continuă să studieze cu aceeași pasiune, în ciuda handicapului său.

„Pentru partiturile dificile mă ajut de alfabetul Braille, altfel, când am ceva de studiat, îl am pe pianistul meu Carlo, care vine acasă în fiecare zi”, a mai spus artistul, care nu s-a simțit niciodată ca un nedreptățit al sorții sau ca o victimă.

Tragicul accident care l-a lăsat orb pe Andrea Bocelli
Tragicul accident care l-a lăsat orb pe Andrea Bocelli

Mama lui Andrea Bocelli, sfătuită să facă avort

Povestea emoționantă de viață a lui Andrea Bocelli începe chiar de când se afla în burta mamei sale. Femeia a fost sfătuită de medici să întrerupă sarcina, deoarece copilul ei avea să vină pe lume cu o maladie congenitală.

„Mi s-a spus să fac avort deoarece fiul meu se va naște cu o boală congenitală care îl va face să-și piardă vederea. Am ajuns de urgență la spital din cauza unor probleme grave la stomac”, a spus mama lui Bocelli.

Medicii i-au transmis că băiatul ei se va naște cu glaucom congenital, iar orbirea este iminentă. Curajul femeii a fost însă peste închipuirile tuturor și a hotărât să ducă sarcina la bun sfârșit. Așa a venit pe lume unul dintre cei mai iubiți artiști ai planetei.

Pledoaria sa pentru viață se dorește o încurajare pentru femeile însărcinate care ajung să primească astfel de verdicte.

„O tânără soție însărcinată a fost dusă la spital pentru o simplă criză de apendicită. Medicii au fost nevoiți să-i pună ghiață pe stomac, iar la finalul acestor tratamente medicii i-au recomandat să avorteze copilul. I-au spus că aceasta e cea mai bună soluție pentru că pruncul se va naște sigur cu o anumită dizabilitate / infirmitate.

Dar tânara și curajoasa soție a decis să nu facă avortul și copilul s-a născut. Acea femeie era mama mea și acel copil eram eu” a povestit muzicianul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *