Traian Băsescu, externat din spital. Care este de fapt starea lui de sănătate. Prin ce trece fostul președinte la 72 de ani

Fostul președinte al României suferă de mai multe afecțiuni.
Traian Băsescu, externat din spital. Care este de fapt starea lui de sănătate. Prin ce trece fostul președinte la 72 de ani

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost externat, vineri, după 10 zile petrecute în spital. Europarlamentarul a fost diagnosticat cu gripă de tip A, având și o afecțiune pulmonară mai veche. Iată care este starea sa de sănătate acum.

Traian Băsescu, externat din spital. Cum se simte acum fostul președinte al României

În urmă cu mai bine de o săptămână, Traian Băsescu (72 de ani) s-a internat la Spitalul Militar din București, unde a fost diagnosticat cu o viroză. Gripa a fost motivul principal pentru care fostul președinte a mers la spital, dar medicii au fost nevoiți să îl țină o vreme sub supraveghere din cauza unor afecțiuni mai vechi.

Te-ar putea interesa și: De ce boală suferă Traian Băsescu. Medicii l-ar fi pus pe oxigen

Cât timp a fost internat, Traian Băsescu a primit tratament cu antibiotice. Potrivit unor surse politice, medicii i-ar fi recomandat acestuia să aibă acasă pregătit un aparat cu oxigen, pe care să îl folosească atunci când are dificultăți de respirație.

Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre situația fostului președinte.

”Din nefericire, este în această situație, dar l-am contactat tocmai pentru a asigura că, noi cei care i-am fost alături dintotdeauna, rămânem alături și îi dorim multă sănătate. Eu am apreciat că mi-a răspuns.

Este un om care are o voce inconfundabilă și este întotdeauna plin de bună dispoziție. De data aceasta, nu era la fel și de aceea n-am insistat (…)”, a declarat Eugen Tomac, potrivit Antena3 CNN.

De ce boli suferă Traian Băsescu

Europarlamentarul PMP are mai multe probleme de sănătate. În prezent, Traian Băsescu acuză oboseală și vorbește cu dificultate. În martie 2022, la puţin timp după decizia instanţei supreme privind colaborarea sa cu fosta Securitate, el a fost internat la spital în Bruxelles, speculaţiile la acel moment fiind că ar fi avut probleme cardiace.

Te-ar putea intersa și: Traian Băsescu a ajuns pe mâna medicilor. L-au internat de urgență, ce a pățit fostul președinte al României

În 2006, el a suferit o operație de hernie de disc, iar în 2020 a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe la nivelul aortei, într-un spital din Paris, fără a preciza însă momentul intervenției.

Potrivit apropiaților, Traian Băsescu ar avea ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune, iar în 2014, când încă era șeful statului, a fost diagnosticat cu emfizem pulmonar. Această din urmă afecțiune are ca efect scăderea calității vieții, întrucât pacientul obosește foarte repede.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *