Tratament anti-cearcăne. Cele 7 ingrediente din bucătărie care te scapă de cearcăne. Soluția simplă și eficientă

Trucuri pe care trebuie să le știe orice femeie.

Scris de: Oana Matei

27 Mar. 2023

Tratament anti-cearcăne. Cele 7 ingrediente din bucătărie care te scapă de cearcăne. Soluția simplă și eficientă

Pungi sub ochi, cearcăne, ochi umflați… Iarna, peste 80% dintre femei declară că le au, față de aproape 40% vara! Lipsa luminii, stilul de viață nesănătos, oboseala mai intensă și lipsa unui somn odihnitor, cearcănele sunt și mai vizibile iarna. Descoperă sfaturile noastre de îmbunătățire a aspectului cearcănelor cu ajutorul unor ingrediente naturale, simple! Vă rugăm să rețineți: nu vă prezentăm o soluție minune, ci remedii naturale și sfaturi pe care să le aplicați zilnic pentru a vă reduce aspectul obosit al ochilor.

Ingrediente naturale pentru reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi

Cearcănele și pungile de sub ochi apar de obicei din cauza circulației sanguine deficitare sau a unui dezechilibru în sistemul limfatic, care îndeplinește funcția de drenare a corpului nostru. Ele pot fi cauzate și de un stil de viață nesănătos  (lipsa somnului, stres, alimentație dezechilibrată etc.), de factori ereditari sau legate de modificări hormonale. Cu toate acestea sunt câteva ingrediente naturale cu care poți combate aspectul obosit al ochilor:

1.Zaț de cafea

Zațul de cafea pe care îl aruncăm la gunoi în fiecare zi, are virtuți de frumusețe nebănuite. Poate reduce cearcănele și ne poate lumina ochii făcându-i mai puțin obosiți datorită efectului său de astringent.

Preparare: amestecați pur și simplu într-un bol, o lingură de iaurt cu o lingură de zaț de cafea si pune preparatul la frigider pentru cel puțin o oră. Apoi aplică această mască pe cearcănele tale. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți ușor cu un tampon de bumbac. Acest tratament de corector se poate face o dată pe săptămână.

2.Miere

Mierea este recunoscută pentru virtuțile sale terapeutice anti-microbiene, poate fi folosit pe piele pentru vindecarea rănilor mici. De asemenea, activează microcirculația sângelui și este eficient în lupta împotriva cearcănelor. 

Preparare: amestecați o lingură de cafea cu miere de salcâm și 100 ml de apă călduță. Înmuiați două dischete de bumbac în acest amestec înainte de a le lăsa sub ochi aproximativ 10 minute și apoi clătiți cu apă curată.

3. Pliculețe cu ceai de mușețel sau ceai verde

Ambele plante sunt remedii excelente pentru reducerea cearcănelor.

Preparare: se infuzează un plic de ceai în apă clocotită pentru 3-4 minute. Se înmoaie în ceai două dischete de bumbac care se vor lăsa în frigider, câteva minute, pentru a se răci. Dischetele reci se pun pe ochi pentru 10 minute.

4. Felii de castravete

Compus din 95% apa, castravetele este o sursă naturală excelentă de hidratare a ochilor. Cuprul prezent în această legumă favorizează formarea colagenului, un avantaj pentru pielea fragilă și sensibilă din jurul ochilor. Folosește un castravete răcit pentru a-și maximiza efectul asupra ochilor umflați. Puneți feliile reci de castravete pe ochi, pentru câteva minute.

Vezi și Diferența dintre cearcăne și pungile de sub ochi. De ce apar și cum poți să le estompezi

5. Felii de cartof crud

Ideal pentru stimularea circulației sângelui în jurul ochilor, cartoful reduce dilatarea vaselor de sânge. Un remediu mai puțin cunoscut decât castravetele, dar mult mai eficient, cartoful conține vitamina C și antioxidanți. Tăiați și spălați bine două felii de cartof crud.  Aplică feliile de cartof pe cearcăne timp de aproximativ douăzeci de minute.

6. Ulei de migdale și ulei de in

Aceste uleiuri au proprietăți hidratante, nutritive și antioxidante pentru piele și reduc vizibil cearcănele de sub ochi. Masați ochii cu ulei, în fiecare seară, înainte de culcare, iar în câteva zile veți observa beneficiile acestor uleiuri.

7. Lapte de vacă

Proprietățile sale de hidratare și regenerare ajută la decongestionarea ochilor. Înmuiați două dischete de bumbac cu lapte integral de vacă, puse în prealabil la frigider, pe cearcăne timp de 10 minute, apoi clătiți.

Cele mai sigure metode pentru a scăpa de cearcănele de sub ochi sunt:

  • mănâncă sănătos
  • redu cantitatea de sare
  • hidratează-te
  • odihnește-te, minim 7 ore
  • aplică masaj facial zilnic
  • demachiază-te în fiecare seară
  • folosește creme cu SPF zilnic, indiferent de anotimp

Vezi și Alimentul care reduce semnificativ cearcănele. Aceste remediu banal are efecte uimitoare pentru chipul tău

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *