Trucul banal pentru ca geamurile mașinii să nu se mai aburească niciodată. Ce e bine să pui în interior, de preferat aproape de geamuri

Trucul banal pentru ca geamurile mașinii să nu se mai aburească niciodată. Ce e bine să pui în interior, de preferat aproape de geamuri

Trucul banal pentru ca geamurile mașinii să nu se mai aburească niciodată. În sezonul rece, una dintre cele mai neplăcute situații pentru șoferi este ca atunci când circulă cu mșina să li se aburească gemaurile. Acest lucru se întâmplă frecvent la urcarea în autovehicul, dar de multe ori se întâmplă și în timpul mersului, ceea ce reprezintă un risc, deoarece reduce semnificativ vizibilitatea. Pentru a evita aburirea gemurilor nu este nevoie decât să aplici acest truc simplu.

Trucul banal pentru ca geamurile mașinii să nu se mai aburească niciodată

Fenomenul de aburire a gemurilor are loc din cauza diferențelor semnificative de temperatură dintre mediul exterior și interiorul mașinii. El se agravează atunci când există persoane în autovehicul prin emanarea aburilor calzi proveniți de la respirație și vorbit.

Mai exact, când aerul rece și cel cald se întâlnesc, se produce condensul, care se așează pe geamuri și parbriz. Fenomenul este unul natural și nu poate fi evitat, dar ceea ce poți face este să împiedici ca el să îți mai aburească geamurile.

Și nu este cazul să te gândești la un produs scump pe care să îl pui în mașină. Cea mai bună metodă de a împiedica aburirea geamurilor autoturismului este folosirea unor pliculețe cu silica gel. De obicei, săculeții cu gel de siliciu se găsesc în cutiile de pantofi. Aceștia trebuie puși aproape degeamuri și parbrizul mașinii.

Pliculețele de silica gel vor absorbi astfel o mare parte a umezelii din habitaclu, iar geamurile mașinii nu se vor mai aburi.

Cum dezgheți parbrizul mașinii

Activitatea de îndepărtare a gheții de pe parbriz la primele ore ale dimineții nu este tocmai una plăcută. Însă ceea ce nu multă lume cunoaște este faptul că majoritatea mașinilor sunt dotate acum cu o funcție care reușește să facă acest lucru în câteva minute.

Tot ceea ce trebuie să facă șoferii este să apese butonul care acționează ventilatorul pentru parbriz. Iar în scurt timp, vor putea observa cum gheața de pe geamul din față al mașinii va începe să se topească.

Opțiunea pentru ventilator trebuie setată pe maximum, iar după eliminarea gheții, ventilatorul poate fi setat la opțiunea normală, susțin cei de la Driving Test Succes, care au postat și un video pe TikTok în care explică cum trebuie acționat.

De asemenea, experții de la Clear View Driving susțin că sistemul de dezaburire este important de folosit nu doar pentru parbrizul și luneta mașinii, ci și pentru oglinzile exterioare. În cazul celor mai multe mașini de generație nouă, atunci când activezi sistemul de dezaburire pentru lunetă, oglinzile se vor încălzi și ele.

Te-ar putea interesa și: „Ce trebuie să scrie pe cauciucurile de iarnă. Șoferii trebuie să fie atenți la acest detaliu. Amendă de 2900 de lei în caz contrar

8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.