Trucul bunicii pentru ca maioneza să nu se taie niciodată. Ce trebuie să faci, de fapt

Când se taie, preparatul devine gălbui în loc de alb și nu are consistența dorită
Trucul bunicii pentru ca maioneza să nu se taie niciodată. Ce trebuie să faci, de fapt

Vreți să știți trucul bunicii pentru ca maioneza să nu se taie niciodată? Pentru a vă bucura până la ultima picătură din acest sos de casă preparat în mod tradițional cu ou, ulei de măsline, suc de lămâie și sare, trebuie doar să fiți atenți și să aveți la îndemână câteva trucuri culinare.

Trucul bunicii pentru ca maioneza să nu se taie niciodată

Începeți prin a cunoaște motivul din spatele fenomenului. Maioneza se taie atunci când apa nu mai poate reține uleiul în ea. Cu alte cuvinte, dacă depășiți cantitatea de grăsime stipulată, maioneza se taie și picăturile de ulei se reunesc, separându-se de apă.

Când se taie, preparatul devine gălbui în loc de alb și nu are consistența dorită, ci este lichid și nu mai are consistență omogenă. Dar nu intrați în panică: în realitate, tot ce vă trebuie este răbdare, atenție și o bună măsură cu ingredientele pentru a face o maioneză de casă delicioasă și gustoasă. Iată câteva dintre trucurile încercate și testate pentru a vă asigura că maioneza nu rămâne uscată:

Adăugați uleiul de măsline progresiv, pe măsură ce amestecați totul. Este important să folosiți o setare de putere mică pentru blender/mixer și să amestecați sosul puțin câte puțin. Nu adăugați uleiul prea repede și nu exagerați, altfel nu se va produce emulsia. Ingredientele nu trebuie să fie bătute prea încet sau prea energic.

Temperatura și calitatea ingredientelor sunt, de asemenea, cruciale. Este esențial ca ingredientele să fie la temperatura camerei, inclusiv uleiul de măsline. Ouăle trebuie să fie proaspete, de calitate superioară și trebuie scoase din frigider în timp util, astfel încât să fie calde. Un gălbenuș rece înmulțește șansele ca maioneza să se taie, scrie businessinsider.es.

Cum se repară o maioneză tăiată?

Dacă maioneza a fost deja tăiată, nu este irecuperabilă și nu trebuie aruncată. Îl puteți face să se emulsioneze cu următoarele trucuri:

  • Adăugați încă un ou întreg: acesta este cel mai tradițional și comun truc pentru a recupera o maioneză tăiată. Se sparge un ou, se adaugă o parte din maioneza tăiată și se amestecă la putere mică, în funcție de aparatul folosit. Adăugați restul de maioneză până se emulsionează. Rezultatul va fi un sos mai fin.
  • Se mai adaugă suc de lămâie și gălbenușul unui ou și se continuă să se bată până când maioneza își revine. Rezultatul este o culoare galbenă mai strălucitoare și o aromă mai puternică.
  • Câteva linguri de lapte de vacă. Datorită unei proteine numite cazeină, vă puteți salva maioneza. Se încălzesc câteva linguri de lapte și se adaugă maioneza tăiată puțin câte puțin.
  • Un strop de apă. Aceasta este aceeași soluție ca mai sus, dar înlocuind cele câteva linguri de lapte cu două linguri de apă caldă.
  • În ceea ce privește compoziția nutrițională a maionezei, conținutul de grăsimi este de aproape 79%, în principal acizi grași mononesaturați, urmați într-o măsură mult mai mică de acizi grași saturați și polinesaturați. De asemenea, conține proteine, iod, sodiu și vitaminele B12 și E.
6.4 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.