Maioneză rapidă la blender. Cât ulei se adaugă și de ce ingrediente mai ai nevoie pentru a ieși perfectă

Este gata în mai puțin de un minut

Scris de: Daoud Andra

11 Nov. 2023

Maioneză rapidă la blender. Cât ulei se adaugă și de ce ingrediente mai ai nevoie pentru a ieși perfectă

Maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri din bucătărie. Este nelipsită de la preparate precum salata de boeuf, ouă umplute sau salată de vinete și, pe cât de simplu pare de făcut, pe atât de dificil poate fi să obții o maioneză perfectă. Nu și dacă urmezi această metodă și folosești un blender cu picior. Iată cum să faci maioneză rapidă la blender, în mai puțin de un minut! De ce ingrediente ai nevoie și cum o prepari.

Din ce se face maioneza

Maioneza este acel sos fin și cremos, care se folosește pentru a lega anumite preparate sau pentru a le face mai cremoase. Ingredientele de bază sunt gălbenușul de ou și uleiul vegetal. La acestea se adaugă însă și un praf de sare și o linguriță de muștar. Acesta din urmă nu doar că face ca maioneza să nu fie prea grea la gust, dar previne tăierea ei.

În ceea ce privește modul de preparare, fiecare gospodină are propria rețetă pe care o aplică de fiecare dată. În timp ce unele gospodine folosesc doar gălbenușuri crude, altele pun și gălbenuș de ou fiert. Unele prepară maioneza cu mixerul, în timp ce altele preferă să o amestece cu o lingură de lemn sau cu un tel.

Citește și: Secretul pentru cea mai bună maioneză de casă. Ingredientul care o face fină și pufoasă, cu această rețetă nu dai greș

trucuri de a repara maioneza tăiată
Maioneză de casă

Maioneză rapidă la blender

Cea mai sigură și rapidă metodă de a face maioneză este să folosești un blender vertical. Maioneza este gata în mai puțin de un minut, iar șansele să se taie sunt foarte mici. Spre deosebire de maioneza clasică, la care folosim doar gălbenușul, pentru maioneza la blender avem nevoie de oul întreg.

Cantitatea de ulei este importantă pentru a se încorpora bine în maioneză. Aceasta trebuie să fie de 4 ori mai mare decât volumul oului. Un ou obișnuit are în jur de 50-60 de grame, așadar vom folosi 200-240 ml de ulei. Se pun oul și uleiul în vasul blenderului sau într-un borcan de sticlă, împreună cu o linguriță de muștar și un vârf de linguriță de sare.

Citește și: De ce să pui o lingură de apă rece în maioneză, la final. Trucul bucătarilor pricepuți pentru un rezultat perfect

Se pornește blenderul ținându-l lipit de fundul vasului și, pe măsură ce maioneza începe să se închege, blenderul se ridică câte un centimetru. În aproximativ un minut, maioneza este gata. După ce s-a închegat și a devenit cremoasă, nu se mai mixează, pentru că uleiul se va separa din nou și maioneza se poate tăia.

Ce să faci dacă maioneza se taie

Multe gospodine se grăbesc să arunce maioneza, atunci când capătă acel aspect brânzit și uleiul se separă. Chiar dacă s-a tăiat, maioneza poate fi salvată, cu ajutorul unor trucuri banale.

Muștarul este ingredientul care are un rol-cheie în legarea maionezei. Dacă nu l-ai pus de la început, adaugă o linguriță de muștar când maioneza dă semne că s-a tăiat.

Citește și: Ai făcut maioneza greșit toată viața. În ce ordine se pun ingredientele, de fapt. Așa nu se va tăia niciodată

Zeama de lămâie poate fi și ea de mare ajutor. Adaugă o lingură de suc de lămâie peste maioneză și continuă să o amesteci, până când se leagă la loc.

Apa rece poate face și ea minuni în cazul maionezei tăiate. Ține la îndemână un bol cu apă și câteva cuburi de gheață, înmoaie mâna în el și stropește maioneza, atunci când se taie. Apa rece o ajută să se lege la loc și maioneza nu va fi compromisă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Carmen Iohannis, GAFĂ de nedescris in public! Situaţia a devenit ruşinoasă, românii s-au revoltat. Foto
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce schimbari majore vor fi in luna Mai pentru toate zodiile. O perioadă benefică în...
7 zodii au succes mare in luna Mai 2024: Fecioara…
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *