Trucul bunicii pentru o carne moale și fragedă. Ce trebuie să faci înainte de a o pune la fiert, metoda chiar funcționează

Cum să-ţi iasă carnea moale și fragedă
Trucul bunicii pentru o carne moale și fragedă. Ce trebuie să faci înainte de a o pune la fiert, metoda chiar funcționează

Atunci când îți inviți prietenii la cină sau la prânz la tine acasă, singurul lucru pe care îl urmărești este perfecțiunea. Masa trebuie să arate frumos, mâncarea trebuie să fie gustoasă, vinul la temperatura potrivită și carnea bine așezonată. Cu toate acestea, tot efortul tău poate fi în zadar dacă nu obții o carne moale și fragedă. Vezi cum o prepara bunica. Iată ce făcea înainte de a o pune la fiert!

Cum să obții o carne moale și fragedă

Un lucru pe care ni-l propunem în bucătărie este acela ca mâncarea să iasă gustoasă. În cazul cărnii însă, lucrurile stau puțin diferit. Pe lângă faptul că vrem ca ea să aibă un gust bun, ne dorim și ca textura ei să fie moale și fragedă.

De aceea, noi îți vom dezvălui un truc simplu pe care-l folosea bunica. Așa îi ieșea carnea perfectă. Mai exact, înainte de a o pune la fiert, ea obinuia să o înfăşoare într-o pânză de in și să o depoziteze într-un loc cald. Urmează acest sfat și rezultatele nu te vor dezamăgi.

Citește și Nu mai arunca prima apă în care a fiert carnea pentru ciorbă. Cât e de utilă, de fapt. Secretul pentru un gust nemaipomenit!

Cum sa obtii o carne moale si frageda
Truc genial pentru o carne moale si frageda

Câtă carne este indicat să consumi săptămânal

Nu este niciun secret că excesul de orice nu este indicat, dar totuşi mulţi români ignoră acest avertisment lansat de specialiști. Câtă carne poți consuma, de fapt, pe săptămână? Iată ce spune Mihaela Bilic, expertă în nutriție.

”Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc.

Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura.

Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar. Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele.

Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori.”, a precizat nutriționistul Mihaela Bilic.

Citește și Singurul aliment care are mai multă vitamina C decât lămâia. Nutriționistul Mihaela Bilic l-a dezvăluit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6 30 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *