Trucul care îți menține culoarea părului vibrantă pe perioada verii. Te vei bucura de un look superb, orice femeie trebuie să știe

Trucurile ce îți vor proteja culoarea părului vara
Trucul care îți menține culoarea părului vibrantă pe perioada verii. Te vei bucura de un look superb, orice femeie trebuie să știe

Toate femeile își doresc să aibă o culoare a părului mereu vibrantă și strălucitoare, mai ales pe perioada verii. Totuși, vara este o perioadă periculoasă pentru păr și culoarea lui. Atât soarele, cât și apa mării pot reprezenta amenințări serioase pentru pădoaba noastră capilară. Iar dacă suntem proaspăt vopsite, riscurile sunt cu atât mai mari.

Cele mai utile sfaturi pentru o culoare de vis a părului

Colorarea părului este un obicei vechi, cu care femeile și chiar și bărbații s-au familiarizat foarte mult. Indiferent că ne vopsim acasă sau la salon, culoarea se poate estompa și își poate pierde din strălucire. Există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a prelungi durata în care culoarea părului tău arată la fel de bine ca imediat după vopsire.

Specialistul Aura Friedman a împărtășit cu cititoarele revistei Vogue 6 secrete cu ajutorul cărora îți poți menține culoarea frumoasă pe tot parcursul verii.

Primul sfat este să ai grijă de părul tău. Vopsește-te la salon, unde experții vor știi cum să îți aplice culoarea fără să îți degradeze părul. Folosește ulei de cocos, acesta acționând ca un scut de protecție ce rueșește să îți apere părul de agresiunile zilnice. Cu un SPF natural de 6, oferă cea mai bună protecție pentru podoaba ta capilară, asigură și o hidratare optimă și previne decolorarea părului.

Înainte de a intra în piscină spală-ți părul și dă-l cu balsam. Clorul îți poate decolora părul sau chiar îi poate da o tentă de verde. Protejează-ți părul cu o peliculă de balsam apoi bucură-te de apă.

„Fara balsam, parul tau va absorbi clorul din apa. Insa, daca parul este foarte umed va absorbi mai putin din apa. Mai mult, uleiul de nuca de cocos va ajuta parul sa respinga apa. Asa ca, acum ai doi aliati la dispozitie impotriva clorului”, a declarat Fridman.

Poți înlocui șamponul tău obișnuit cu un balsam de curățare, ce îți va proteja părul de agresiunile din jur. Pentru ca nuanța părului tău să rămână în păr, cuticula acestuia trebuie menținută închisă. Balsamul de curățare este mai blând cu părul și poate fi folosit mai des decât șamponul obișnuit, fără ca pigmentul să se estompeze.

Clătește-ți părul cu apă rece, mai ales vara, pentru a menține cuticula închisă. Așa, părul tău nu se va mai rupe atât de ușor. În ultima apă de clătire adaugă puțin oțet de mere. El are efecte benefice pentru părul tău: închide cuticula și asigură strălucire.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.4 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *