Trucul care te ajută să cureți geamul de la aragaz fără să-l zgârii. De ce ai nevoie de fapt, va arăta ca nou

Soluția ieftină și la îndemână

Scris de: Daoud Andra

08 Apr. 2024

Trucul care te ajută să cureți geamul de la aragaz fără să-l zgârii. De ce ai nevoie de fapt, va arăta ca nou

Geamul de la aragaz se numără printre cele mai dificil de curățat suprafețe din casă. Dacă nu procedezi corect, acesta se poate zgâria sau poate rămâne cu urme și pete. Iată cu ce îl poți spăla pentru a arăta întotdeauna impecabil. Soluția este ieftină și la îndemână.

Cum cureți corect geamul de la aragaz

Capacul de sticlă al aragazului se murdărește foarte des, mai ales dacă gătești frecvent. Pentru a-l curăța rapid, multe gospodine apelează la soluții puternice de îndepărtare a grăsimii și a murdăriei sau la bureți de vase abrazivi. În timp ce buretele poate zgâria suprafața sticlei, soluțiile puternice o pot face să se mătuiască, în timp.

Pentru a scăpa de murdăria de pe capacul de la aragaz, poți apela la o soluție simplă, ieftină și eficientă. Ai nevoie doar de o cârpă sau un burete moale, zeamă de lămâie sau oțet și bicarbonat de sodiu. Se face o pastă din bicarbonat și lămâie sau oțet, se întinde pe toată suprafața capacului și se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute.

Citește și: Amestecul din două ingrediente care elimină toată murdăria de pe aragaz. Trucul care îți va schimba viața

În acest interval, amestecul puternic de bicarbonat cu lămâie sau oțet înmoaie grăsimea și stropii de mâncare de pe capacul aragazului și murdăria se va curăța foarte ușor. Curăță apoi geamul cu o cârpă moale înmuiată în apă călduță sau cu un burete. La final, poți șterge sticla cu soluție de geamuri și șervețele de bucătărie.

Ce mai poți curăța cu acest amestec

Soluția pe bază de bicarbonat și lămâie este eficientă pentru a curăța și alte surafețe din casă. Poate fi folosită și la geamul cuptorului, dar și pe alte tipuri de suprafețe. Iată ce mai poți curăța cu ea!

Citește și: Amestecul extraordinar care curăță instant grăsimea de pe aragaz. Îți va ușura munca în bucătărie, ce trebuie să aplici de fapt

  • Cuptorul cu microunde. Grăsimea întărită din interiorul cuptorului cu microunde poate fi curățată, de asemenea, cu acest amestec, tot cu o cârpă moale sau un burete.
  • Mașina de spălat. Pune amestecul în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat și selectează un program cu apă caldă, fără haine în interior, pentru a curăța depunerile de calcar și a elimina mirosurile neplăcute.
  • Petele de pe haine. Aplică acest amestec pe hainele albe, care au pete vizibile și persistente. Lasă să acționeze, după care pune hainele la spălat, la programul normal.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *