Trucul care transformă orice ciorbă de fasole într-un preparat extrem de delicios. Ce să adaugi pentru un gust ca la bunica

Așa prepari cea mai bună ciorbă de fasole!
Trucul care transformă orice ciorbă de fasole într-un preparat extrem de delicios. Ce să adaugi pentru un gust ca la bunica

E Postul Paștelui și suntem convinși că nu știi ce să mai gătești, dar noi te vom ajuta. Ce-ai spune de o ciorbă de fasole delicioasă? Ei bine, e aproape imposibil să spui ”nu” acestui preparat tradițional îndrăgit de toată lumea. În rândurile de mai jos îți vom dezvălui un truc care te va ajuta să prepari cea mai delicioasă ciorbă de fasole. Rezultatul va fi unul absolut fabulos!

Rețetă delicioasă de ciorbă de fasole

Ciorba de fasole este, fără doar și poate, unul dintre preparatele preferate ale românilor. Extrem de gustoasă și sățioasă, ea reprezintă o alegere bună, mai ales acum când ne aflăm în Postul Paștelui și trebuie să ne abținem de la alimentele din carne, lapte sau ouă.

Totuși, pentru a o face delicioasă, așa cum o făcea bunica, este nevoie de un ingredient special, și acela este boiaua de ardei.

Încearcă rețeta noastră și îți promitem că nu vei regreta. Iată și celelalte ingrediente de care ai nevoie, dar și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține o ciorbă de fasole ca la bunica.

Cum să prepari cea mai bună ciorbă de fasole

Ingrediente

  • 300 de grame de fasole boabe
  • un morcov
  • două cepe medii
  • 100 de grame de țelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un ardei
  • cinci sau șase roșii
  • pătrunjel verde tocat
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

Te-ar mai putea interesa și Ingredientul pe care să-l adaugi când faci ciorbă de fasole. Va ieși mult mai gustoasă așa!

Mod de preparare

Pentru început, se pune fasolea boabe la înmuiat în apă rece și se așteaptă timp de câteva ore. Ulterior, se clătește fasolea și se pregătește pentru fierbere.

Acum, se ia un vas încăpător și se pune fasolea la fiert cu apă și sare. Se lasă pe foc până când boabele devin moi. Între timp, se toacă ceapa și ardeiul mărunt.

Se călesc în ulei până devin aurii. Se pune o linguriță de boia de ardei pentru mai multă aromă. După ce s-a fiert fasolea se adaugă ceapa și ardeiul călit, țelina, rădăcina de pătrunjel și morcovul tăiate cubulețe.

Se lasă să fiarbă împreună pentru a se îmbina aromele. Acum, se pun roșiile tăiate cubulețe, sarea, piperul și se lasă ciorba să mai fiarbă pentru încă zece minute. În final, se presară pătrunjelul verde tocat. Spor la treabă și poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și Cum se face ciorba de fasole în pâine. Cea mai gustoasă modalitate de a servi acest preparat, așa va avea gustul de la restaurant!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *