Trucul de aur pentru a elimina și cele mai dificile pete de pe haine. Trebuie doar să adaugi în mașină acest ingredient de top

Acest ingredient face diferența atunci când speli hainele

Scris de: Daoud Andra

08 Nov. 2022

Trucul de aur pentru a elimina și cele mai dificile pete de pe haine. Trebuie doar să adaugi în mașină acest ingredient de top

Spălatul hainelor ne poate da bătăi de cap, mai ales atunci când avem de-a face cu pete dificile. Murdăria de pe haine, petele impregnate în țesături sau petele de culoare care se imprimă de pe o haină pe alta pot fi extrem de greu de îndepărtat. Din fericire, există un truc la îndemână pentru a elimina și cele mai dificile pete de pe haine.

Trucul care te ajută să scapi de cele mai dificile pete de pe haine

Chiar dacă în esență spălatul rufelor pare ceva simplu, mai ales dacă folosești mașina se spălat, se poate întâmpla ca uneori hainele să nu se curețe așa cum ne-am dori. Petele de mâncare, de iarbă, de ulei, de sânge sau cele făcute de instrumente de scris pot fi foarte greu de îndepărtat.

A spăla la temperaturi ridicate nu este o soluție, deoarece apa fierbinte face ca pata să se fixeze și mai bine în țesătură. Detergenții puternici și soluțiile care se aplică direct peste pată pot afecta țesătura și pot duce la decolorarea hainelor. A scăpa de petele dificile poate fi însă mai ușor decât ți-ai imaginat, datorită unor ingrediente la îndemână, pe care oricine le are în casă.

Citește și: De ce să pui oțet în mașina de spălat. Trucul este genial, îl vei folosi mereu

Ai nevoie doar de sare, oțet și apă. Pentru un efect rapid, adaugă o lingură de sare împreună cu detergentul, în compartimentul dedicat al mașinii de spălat. Apoi, toarnă un căpăcel de oțet în locul pentru balsam. Nu îți face griji în privința mirosului, oțetul va fi clătit, iar mirosul va dispărea complet după ce hainele vor fi uscate.

Trucul de aur pentru a elimina si cele mai dificile pete de pe haine
Oțetul adăugat în mașina de spălat face minuni în privința culorilor hainelor

Pune hainele la înmuiat în soluție de oțet

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți folosi aceleași două ingrediente pentru a scăpa de pete și a reda culorile vibrante ale hainelor. Ai nevoie de 2 căni de oțet alb, 1 cană de sare și 2 ligheane sau găleți. Dizolvă oțetul în 3-4 litri de apă și pune hainele la înmuiat, una câte una, în acest amestec. Lasă-le să stea la înmuiat pentru cel puțin o jumătate de oră.

Într-un alt vas, adaugă apă și sare și amestecă până când aceasta din urmă se dizolvă. Scoate hainele din amestecul de oțet și pune-le în apa cu sare. Lasă-le și acolo încă o jumătate de oră, după care le poți spăla la program normal.

Citește și: Amestecul eficient care elimină mucegaiul din mașina de spălat. Ai nevoie de 4 ingrediente banale

Un alt aliat împotriva petelor este bicarbonatul de sodiu. Acesta poate fi folosit însă doar în cazul rufelor deschise la culoare, pe cele colorate putând să le păteze. Bicarbonatul este eficient în îndepărtarea petelor provocate de transpirație sau de deodorant pe hainele deschise la culoare. Stinge bicarbonatul cu zeamă de lămâie și aplică amestecul cu o periuță, peste petele de pe haine. Freacă ușor, astfel încât să intre în țesătură, lasă o jumătate de oră să acționeze, după care spală hainele la program normal.

9 149 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.