Trucul foarte simplu care salvează orezul prins de oală. Bucătarii cu experiență sunt înnebuniți după el

Așa nu vei mai pierde orez și recipiente
Trucul foarte simplu care salvează orezul prins de oală. Bucătarii cu experiență sunt înnebuniți după el

Cu siguranță ți s-a întâmplat să vrei să faci orez cu lapte, pilaf sau pur și simplu orez ca să îl servești alături de un preparat și să ți se ardă. Este groaznic, pentru că ori trebuie să repeți procedura, ori distrugi vasul în care gătești. Oricum ar fi, nicio variantă nu este de dorit. Iată ce să faci ca să nu mai ai parte de astfel de probleme!

Pune o felie de pâine peste orezul ars și vezi ce se întâmplă

Orezul lipit de fundul oalei este unul dintre cele mai neplăcute incidente din bucătărie și este extrem de greu de scos arsura care s-a format pe margini și pe fundul cratiței. Și deși tot stratul inferior de orez se lipește și se arde, și gustul întregului preparat din orez este compromis. Cu siguranță nu vrei să muncești atât de mult doar ca să arunci o oală întreagă de orez sau chiar și oala. Pentru asta, iată un truc care dă roade de fiecare dată și cu ajutorul căruia nu va trebui să îți mai arunci toată mâncarea.

Singurul lucru de care ai nevoie este o felie de pâine. Nimic mai simplu, te vei gândi. Dra chiar acesta este trucul. Când vezi că orezul ți s-a ars, pur și simplu oprește focul și așază o felie de pâine deasupra orezului apoi pune capacul. Lasă orezul astfel pentru 5-10 minute, iar gustul de afumat și mirosul pe care l-a căpătat preparatul vor fi îndepărtate și preparatul tău va fi salvat.

Pâinea are capacitatea de a absorbi gustul de ars și mirosul de afumat din orez, așa că folosește acest truc ori de câte ori ți se întâmplă un astfel de incident. Ca să cureți oala, folosește apă și oțet. Pune apă și oțet în oala arsă și lasă pe foc pentru 15 minute. Poți folosi un prosop umezit cu oțet pentru a șterge marginile interioare ale cratiței, astfel încât arsura să se curețe mai repede și mirosul să dispară.

Alte trucuri pentru a repara mâncarea

Există și alte trucuri cu ajutorul cărora poți să salvezi orice mâncare. Dacă ai făcut vreun preparat prea sărat, pur și simplu aruncă în oală un cartof mare, tăiat în două, și lasă-l timp de 30 de minute. Cartoful va absorbi sarea în exces și nu va mai fi nevoie să arunci întregul preparat. Acest truct funcționează mai ales pentru preparate ca ciorbele, tocănițele sau orice mâncare cu sos în care cartoful poate să fiarbă și să absoarbă sarea.

De asemenea, dacă ai făcut o ciorbă prea sărată sau prea condimentată, poți adăuga borș acru, nesărat, pentru a o dilua și a scăpa de gusturile puternice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *