Trucul genial al marilor bucătari. De ce să pui zahăr pe carne înainte de a o găti. O să-ți pară rău că nu ai știut asta până acum

Metoda pe care o vei folosi de fiecare dată.
Trucul genial al marilor bucătari. De ce să pui zahăr pe carne înainte de a o găti. O să-ți pară rău că nu ai știut asta până acum

Pregătirea mâncărurilor este un adevărat spectacol culinar în care ingredientele și tehnicile folosite joacă un rol esențial în obținerea gustului dorit. Unul dintre secretele mai puțin cunoscute ale bucătarilor experimentați este adăugarea de zahăr pe carne înainte de a găti diferite preparate. Această tehnică aparent neobișnuită poate transforma complet aroma și savoarea mâncărurilor. Iată trucul genial al marilor bucătari.

Trucul genial al marilor bucătari. De ce să pui zahăr pe carne înainte de a o găti

Zahărul este un ingredient care îndulcește orice mâncare sau băutură, însă are și un alt rol atunci când este folosit în procesul de gătire.

Unele preparate necesită un timp îndelungat de gătire, în special cele pe bază de carne. Este nevoie chiar și de câteva ore de stat în bucătărie pentru a găti un preparat care conține carne de găină, spre exemplu.

De fiecare dată când alegem să gătim un preparat care necesită feirberea cărnii, precum supele sau mâncărurile cu sos, trebuie să ne înarmăm cu ceva mai multă răbdare.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată

Pentru a fierbe mai repede carnea de găină ai la îndemână un truc pe care foarte puțini îl cunosc. Iată cum trebuie procedat.

Înainte de toate, pentru a te asigura că nu va fiere greu carnea, trebuie să o tai în bucăți cât mai mici. O bucată mai mare de carne va fierbe mult mai greu decât bucățile mai mici.

Ce trebuie să faci dacă vrei să fierbi carnea mult mai repede

Dacă vrei ca procesul de fierbere al cărnii să nu mai dureze atât de mult, tot ce trbuie să faci este să o freci bine cu zahăr pe piele. Vei observa cum carnea se înmoaie imediat.

Te-ar putea interesa și: Nu mai arunca prima apă în care a fiert carnea pentru ciorbă. Cât e de utilă, de fapt. Secretul pentru un gust nemaipomenit

De asemenea, în oală poți pune o linguriță din inox, alături de un păhărel de țuică sau de o linguriță de zahăr. În plus, atunci când apa fierbe, poți adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală.

În cazul în care ai în dulapul tău o oală cu presiune, nu ezista să o folosești. Este cel mai rapid mod de a găti orice fel de carne. Dacă însă nu ai o astfel de oală, poți aplica trucurile de mai sus și cu siguranță carnea ta va fierbe mult mai ușor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *