Trucul pentru a obţine o culoare intensă a ouălor de Paşte. Ce trebuie să pui în apă pe lângă oţet

Iată un truc simplu de care trebuie să ții cont pentru a obține ouă de Paște strălucitoare.
Trucul pentru a obţine o culoare intensă a ouălor de Paşte. Ce trebuie să pui în apă pe lângă oţet

Trucul pentru a obţine o culoare intensă a ouălor de Paşte, care conform tradiției, se vopsesc în Joia Mare. Iată cum poți să obții cele mai frumoase culori. Cum pregătești corect ouăle și ce trebuie să pui în apă pe lângă oţet.

Trucul pentru a obţine o culoare intensă a ouălor de Paşte

O metodă foarte bună poate fi utilizarea colorantului alimentar gel care poate ajuta cu adevărat la obținerea acelei culori strălucitoare! Înlocuiește soluția clasică de vopsea cu un colorant obișnuit. Din acest an poți să începi o nouă tradiție pentru vopsirea ouălor de Paște.

Trucul pentru a obţine o culoare intensă a ouălor de Paşte

Iată câteva sfaturi simple, explicate pas cu pas, astfel încât să ai parte de cele mai bune rezultate. Astfel o să poți obține culori mai intense și închise pe ouă. Indiferent dacă ai ouă albe sau ouă maro, colorantul pentru ouă de Paște le va face să arate minunat. Aceasta este o activitate distractivă la care se poate alătura chiar întreaga familie.

Articole necesare pentru vopsirea ouălor de Paște:

  • Oua fierte tari;
  • Geluri colorante alimentare;
  • Oţet;
  • Sare;
  • Apă;

Ca să nu se spargă, ouăle trebuie să stea la temperatura camerei înainte de fierbere. Așadar, nu le pune la fiert imediat ce le-ai scos din frigider, pentru că s-ar putea sparge. Apoi așază ouăle ușor într-o oală suficient de mare, unde nu se ating atât de mult. Umple oala cu apă rece, până când apa este la aproape jumătate de deget deasupra ouălor. Toarnă în apă o linguriță de oțet și una de sare.

Acestea le vor întări coaja, iar sarea va contribui la aspectul strălucitor. De asemenea, înainte să fierbi ouăle acestea trebuie degresate. Se spală în prealabil cu apă și detergent de vase, apoi, după ce sunt perfect curate, fără urme de grăsime se pun la fiert. Ouăle trebuie să fiarbă aproximativ 1o minute. După ce au fiert, scurge cu grijă apa fierbinte din oală și pune ouăle sub un jet de apă rece.

Cum se vopsesc ouăle

Ultimul pas: cum se vopsesc ouăle. Pune cu grijă ouăle în apa cu vopsea folosind o lingură. Se lasă oul în vopsea câteva minute, până când ajunge la culoarea dorită. Lasă ouăle să se usuce complet înainte de a le atinge și gata. Ai obținut ouă de Paște perfecte, strălucitoare și vibrante!

Citește mai multe și despre tradiția vopsirii oălor de Paște.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
9.5 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *