Trucul pentru a obține o recoltă triplă de castraveți pe o suprafață mică. Cum trebuie să-i plantezi, de fapt

Ce amai bună metodă de a-ți mări recolta de castraveți.
Trucul pentru a obține o recoltă triplă de castraveți pe o suprafață mică. Cum trebuie să-i plantezi, de fapt

Dacă ai o grădină demici dimensiuni, cu siguranță știi cât de importantă este gestionarea spațiului pentru a obține culturi cât mai roditoare. Există însă un truc prin care poți obține o recoltă triplă de castraveți pe o suprafață mică. Iată cum trebuie să-i plantezi, de fapt.

Trucul pentru a obține o recoltă triplă de castraveți pe o suprafață mică

Castravetele este una dintre cele mai populare legume din lume, fiind ușor de cultivat și de întreținut. Planta poate fi crescută atât pe terenuri mai mici sau parcele mai mari, cât și în ghivece, în funcție de preferințe.

Dacă însă grădina ta este mică, dar totuși îți dorești o cultură semnificativă de castraveți, ia în considerare următorul truc, care presupune plantarea castraveților în saci. Înainte de a vedea cum funcționează mai exact această metodă, să trecem în revistă lucrurile de care avem nevoie.

  • sac de rafie – este permeabil, ceea ce face ca apa să treacă ușor prin el și nu se va acumula prea multă umezeală;
  • rumeguș (poți folosi și alte resturi vegetale, precum crenguțe mici, frunze uscate, iarbă proaspăt cosită, fând );
  • compost;
  • răsadurile de castraveți;

Înainte de toate, trebuie specificat că aceste legume, castraveții, au nevoie permanentă de nutrienți. Castraveții nu reacționează bine la îngrășămintele minerale, ci la cele organice.

Răsadurile sunt primele de care trebuie să ne ocupăm. Pentru asta avem nevoie de un vas de plastic (ideal o caserolă), pe fundul căruia punem o lavetă sau un burete de vase (obligatoriu fără urme de detergenți). Pulverizăm apa, așezăm semințele, pulverizăm din nou apă călduță și închidem capacul. În maximum 48 de ore semințele vor încolți.

Citește și: „Ce să nu plantezi niciodată lângă un cireș. Pomul se va usca imediat

Cum se plantează castraveții în saci

Prima dată adăugăm rumegușul, apoi adăugăm compostul și se umple cam jumătate de sac. Dacă nu ai compost suficient, îl poți amesteca cu pământ. Se ia apoi răsadul, se formează o gropiță în compostul din sac, iar în ea se așează planta. Într-un sac pot intra 1, maxim 2, întrucât castraveților nu le place spațiul limitat, mai ales pentru rădăcini.

Se pune apoi iarba de jur împrejurul plantei. Atenție, însă, ca iarba să nu ajungă peste plantă și să o sufoce. Ulterior, trebuie udat. Se folosesc minim 5 l de apă la plantă pe zi. Apa se va scurge din sac.

După ce i-ai plantat în saci, alege un loc însorit. Poate fi și semi-umbră dacă este prea cald și prea însorit în zona ta, deoarece nu trebuie să se încălzească, potrivit siteului cultivaprofitabil.ro.

Nu uita să uzi, întrucât pământul din saci se va usca mult mai repede decât solul. Trebuie, de asemenea, să ai grijă ca sacii să nu se răstoarne.

Asta este tot. Spor la treabă!

Citește și: „Ce nu se plantează lângă ceapă. Greșeala care poate strica recolta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *