Trucul pentru ca orhideele să înflorească tot anul. Ce soluție trebuie să prepari, ai nevoie de aceste ingrediente banale

Iată ce trebuie să faci pentru ca orhideele tale să înflorească pe tot parcursul anului!
Trucul pentru ca orhideele să înflorească tot anul. Ce soluție trebuie să prepari, ai nevoie de aceste ingrediente banale

Adori orhideele? Ei bine, dacă da, atunci cu siguranță îți dorești ca ele să înflorească pe tot parcursul anului. Din fericire, există un truc ingenios care poate fi folosit în acest scop și pentru a-l pune în practică nu ai nevoie decât de câteva ingrediente naturale și ușor de obținut. Acestea vor ajuta plantele tale să fie mai sănătoase și mai rezistente la boli, dar și să facă flori.

Soluția minune care ajută orhideele să înflorească

Pentru ca orhideele tale să crească sănătos, să se dezvolte armonios și să facă flori pe tot parcursul anului,  au nevoie de puțin ajutor din partea ta. Nu ezita, fiindcă nu ai de făcut cine știe ce lucru. Totul este foarte simplu!

Tot ceea ce trebuie să faci este să prepari o soluție din doar câteva ingrediente naturale. Care sunt acestea? Citește rândurile de mai jos și află tot ce trebuie să știi despre trucul magic.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține amestecul

Ingredientele de care ai nevoie pentru a obține soluția sunt: scoarță de pin, turbă albă, cărbune de lemn, vermiculită și var acid. Primul ingredient reține umiditatea, iar turba albă hrănește rădăcinile.

Cărbunele de lemn facilitează circulația aerului. Vermiculita îmbunătățește retenția apei, iar varul acid echilibrează pH-ul solului, asigurând o creștere sănătoasă a orhideelor.

Așadar, după cum poți observa, acest amestec se prepară doar din ingrediente naturale, așa că el este delicat cu plantele tale și cu mediul înconjurător.

Te-ar mai putea interesa și De ce să presari bicarbonat de sodiu la orhidee. Trucul pe care nu ți-l va spune niciun grădinar!

Cum se pregătește și cum se folosește soluția minune

Mai întâi de toate, amestecă toate ingredientele și pune soluția obținută într-un vas. Ulterior, plantează orhideele în ghivece. Adaugă pământ și puțin din amestecul preparat.

Adaugă apă și pune ghivele într-un loc cu lumină indirectă, ferite de razele directe de soare. Cu ajutorul acestui truc, orhideele tale vor fi gata să uimească prin frumusețea lor pe tot parcursul anului.

Te-ar mai putea interesa și Ce trebuie să faci să înflorească orhideea cât mai frumos iarna. 4 sfaturi și trucuri folositoare de la grădinari!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *