Trucul pentru o mămăligă moale și bună. Ce trebuie neapărat să faci după ce ai pus apa la fiert. Ăsta e secretul gospodinelor iscusite

Îi vei încânta pe cei care se vor așeza la masă
Trucul pentru o mămăligă moale și bună. Ce trebuie neapărat să faci după ce ai pus apa la fiert. Ăsta e secretul gospodinelor iscusite

Mămăliga reprezintă un preparat tradițional care nu lipsește, în general, de pe mesele românilor. Se prepară destul de repede și din doar câteva ingrediente. Pentru un rezultat „ca la mama acasă” este nevoie să se țină cont de mai multe sfaturi simple.

Secretul pentru o mămăligă moale și gustoasă. Ce trebuie să faci când o prepari

Probabil nu există rămân căruia să nu-i placă mămăliga sau care să nu fi încercat niciodată acest preparat. Poate fi așezată lângă o mulțime de feluri de mâncare, de la sarmale, friptură, până la smântână, brânză sau iaurt.

Chiar dacă inițial pare un fel de mâncare destul de simplu de făcut, prepararea îi poate pe unii în dificultate. Gospodinele iscusite au câteva sfaturi și trucuri pentru cei care își doresc să pregătească o mămăligă moale și gustoasă. Dat fiind faptul că pentru cei mai mulți consistența este o problemă, secretul nu constă în vreun ingredient special. Tot ce ai de făcut este să adaugi în apă, imediat după ce ai pus la fiert, puțin sare și un praf de mălai. Restul de mălai se adaugă abia după ce apa începe să fiarbă, dar, mare atenție, înainte de a clocoti, scrie playtech.ro.

Citește și – Cât timp se fierbe mămăliga dacă folosești mălai de țară. Secretul pe care puține persoane îl știu

Trucuri și sfaturi pentru a face mămăligă. Cum se prepară, pas cu pas

Pentru a te asigura că mămăliga nu va avea cocoloașe, este necesar să torni cantitatea de mălai treptat, puțin câte puțin. Totul se amestecă cu o lingură de lemn pe tot parcursul fierberii. Astfel te asigură că se va fierbe uniform și nu se va lipi de vas.

În cazul în care folosești mălai de țară, e bine să ții cont de faptul că acesta trebuie fiert cu 15 minute mai mult față de cel din comerț.

Raportul trebuie să fie între 1 la 3 și 1 la 5, în funcție de cât de moale sau de tare vrei să iasă mămăliga. Pentru un rezultat optim se folosește un raport de 1 la 4. Pentru 1 litru de apă se pune o linguriță de sare și 250 grame de mălai. Pentru o mămăligă moale, adaugă 200 g de mălai, iar dacă vrei să fie tare astfel încât să o poți tăia, adică mai tare, pune cel puțin 300 g de mălai. Pentru un plus de gust se poate adăuga și un cub de unt, astfel mămăliga va fi și mai cremoasă.

După ce este gata, mămăliga se scoate pe un tocător de lemn deoarece acesta va absorbi excesul de apă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8.2 61 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *