Trucul simplu care te scapă de petele de pe covor. Ce e bine să faci, dacă ai vărsat ceva

Metoda care te scapă imediat murdăria de pe covor
Trucul simplu care te scapă de petele de pe covor. Ce e bine să faci, dacă ai vărsat ceva

Covorul este unul dintre cele mai expuse lucruri din casă la murdărie. Fie că vorbim de praf, pete de mâncare, cafea sau vin, acestea îți pot „decora” covorul ca într-o „pictură” abstractă de care nu vei fi neapărat încântată. Există însă soluții care te vor scăpa simplu și rapid de petele nedorite de pe covor. Iată ce trebuie să faci dacă ai vărsat ceva pe el.

Trucul simplu care te scapă de petele de pe covor

Pe lângă caracteristica decorativă, covorul este și un element practic într-o locuință, deoarece ajută la izolarea podelei și la păstrarea unui ambient plăcut și mai călduros pe timp de iarnă. Singurul dezavantaj al acestuia este că se murdărește destul de repede, iar curățarea lui poate fi adesea o misiune dificilă.

Covoarele pot atrage murdărie, praf și alte particule care pot provoca alergii, probleme respiratorii, și care pot avea un aspect inestetic. Curățarea regulată a covoarelor este esențială pentru a menține un mediu sănătos și igienic.

Cu ajutorul acestei metode vei scăpa imediat de petele nedorite de pe covor. Trucul constă în folosirea unei tablete pentru mașina de spălat vase. Acest detergent poate face adevărate minuni în cazul covoarelor care și-au pierdut culoarea și a petelor persistente de pe ele, deoarece conține un amestec puternic de substanțe de curățare care elimă în profunzime orice fel de murdărie.

Înainte de toate, aspiră bine covorul. Pune tableta de detergent pentru mașina de spălat vase într-un lighean cu apă fierbine și las-o să se dizolve.

Găsește o cârpă din microfibră mare cam cât un capac de tigaie și scufund-o în această soluție. Stoarce cârpa și acoperă cu ea un capac de tigaie, legând cele patru colțuri de mâner. Ține capacul de mâner și freacă petele de pe covor.

La final, clătește covorul cu o altă cârpă curată, apoi lasă-l să se usuce la aer. Fără îndoială această metodă îți va fi de mare ajutor. Vei fi uimită de rezultat și vei constata că petele de pe covorul tău au dispărut ca prin minune.

Citește și: „Amestecul puternic care elimină mirosul de câine din casă. Scapi definitiv de această problemă

Curățarea covoarelor cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil și eficient care poate fi folosit pentru curățarea diverselor suprafețe și obiecte din casă, inclusiv pentru curățarea covoarelor. Este o soluție naturală, non-toxică și accesibilă, care poate îndepărta eficient murdăria, mirosurile și petele de pe covoare.

Iată cum îți poți curăța covorul folosind acest ingredient-minune.

Mai întâi aspiră bine covorul pentru a îndepărata praful. Presară bicarbonat de sodiu pe covor concentrându-te pe zonele foarte murdare sau cu mirosuri neplăcute.

Lasă bicarbonatul de sodiu să stea cel puțin 30 de minute pentru a absorbi murdăria, mirosurile și umiditatea. Aspiră din nou covorul pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu. Vei fi uimită de cât de multă murdărie și resturi au fost îndepărtate de acest ingredient.

În cazul petelor încăpățânate, fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă astfel încât să nu fie prea lichidă și aplic-o pe pata respectivă. Las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi șterge-o cu cârpa umedă. Repetă procedura dacă este necesar.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *