Trucul simplu pentru a reduce pierderile de căldură din casă cu până la 50%. Ce trebuie să pui la toate ferestrele

Sfaturi de la specialiști
Trucul simplu pentru a reduce pierderile de căldură din casă cu până la 50%. Ce trebuie să pui la toate ferestrele

Mai toți oamenii caută trucuri pentru a face economie în această perioadă. Având în vedere că începe anotimpul rece căldura va fi necesară în fiecare casă. Cum facem însă să reducem pierderile de căldură din casă? Îți spunem mai jos câteva variante pentru a rezolva această problemă.

Trucul simplu pentru a reduce pierderile de căldură din casă cu până la 50%

Specialiștii recomandă să avem o temperatură cuprinsă între 19 și 22 grade Celsius în camerele de zi, 16-18 grade Celsius în dormitor și 22-24 de grade Celsius în baie.

  1. Acoperă ferestrele cu folie cu bule antistatică. Potrivit specialiștilor, prin ferestre se pierde o mare cantitate de căldură, iar folia aceasta împiedică aerul cald să mai iasă. Pusă peste geam, folia cu bule antistatică poate reduce pierderile de căldură cu până la 50%. Dacă este vorba despre o fereastră dublă vorbim despre 20%. Pentru a te asigura că fiecare cameră va fi în continuare luminoasă folosește folie cu bule mari.
  2. Pune covoare. Acestea sunt foarte eficiente precum fibra de sticlă când vine vorba de izolare termină și sunt de zece ori mai bune decât podeaua în sine. Specialiștii recomandă să fie acoperită o mare parte din podea cu covoare deoarece pierderea calorică va fi mult mai mică. În plus, covoarele îți încălzesc picioarele, astfel vei simți mai puțin nevoia să crești temperatura în termostat.
  3. Pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Caloriferele atașate de pereții exteriori pierd căldura. Folia de aluminiu lipită în spatele lor ajută ca, căldura să fie împinsă înapoi în cameră. Important: folosește o folie de aluminiu de calitate!
  4. Rafturi deasupra caloriferelor. Dacă sunt camere înainte se recomandă rafturi deasupra caloriferelor. Acestea vor devia căldura spre centrul camerei.
  5. Husă pentru ușa de la intrare. Foarte multă căldură iese pe sub ușă. Dacă ar fi izolată cu o husă, nu ar mai exista această problemă. Este vorba doar de o husă care se așază la baza ușii, fiind vorba de un sistem cu 4-5 șuruburi.
  6. Permite soarelui să intre în casă și noaptea trage draperiile. Soarele poate fi aliatul tău chiar și în timpul iernii. El are puterea de a încălzi ferestrele și în sezonul rece, motiv pentru care trebuie să nu acoperi geamurile peste zi. Noaptea, în schimb, este recomandat să tragi draperiile. Prin ferestre se pierde o cantitate semnificativă de căldură, iar draperiile acționează ca un sistem de izolație.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.4 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *