Trucul simplu pentru ca machiajul să reziste mai mult în zilele toride. Ce trebuie să faci, de fapt

Iată ce trebuie să faci pentru a avea un machiaj rezistent vara.
Trucul simplu pentru ca machiajul să reziste mai mult în zilele toride. Ce trebuie să faci, de fapt

Trucul simplu pentru ca machiajul să reziste mai mult în zilele toride, pe care trebuie să îl știi. Aplicarea machiajului într-o zi toridă, poate fi o adevărată provocare. Nu numai că s-ar putea să te confrunți cu umiditatea din cameră, dar odată ce părăsești casa, machiajul va trebui să reziste la temperaturile ridicate.

Trucul simplu pentru ca machiajul să reziste mai mult în zilele toride

Având în vedere acest lucru, iată ce trebuie să faci, de fapt, pentru a obține o înfățișare perfectă și în zilele fierbinți ale verii.

Machiază-te într-un spațiu răcoros

Nimic nu este mai inconfortabil sau mai puțin productiv decât aplicarea machiajului într-un spațiu fierbinte, unde produsele de machiaj par că se scurg de pe față. Din fericire, există soluții ușoare pe care le poți adapta. În primul rând, pornește aerul condiționat. Altă variantă este folosirea  unui ventilator.

Make-up artiștii ne sfătuiesc să investim  într-un mic ventilator, care poate ajuta și la fixarea machiajului. Aparatul trebuie pornit cu cel puțin 10 minute înainte de a începe machiajul. Prin mișcarea lui, ventilatorul va pune în mișcare aerul în acel spațiu oferind confort și o mai bună aplicare a produselor cosmetice.

Trucul simplu pentru ca machiajul să reziste mai mult în zilele toride
Machiaj de vară

Creează o bază

Chiar dacă fața ta pare mai hidratată vara, totuși ai nevoie de o cremă hidratantă care să fie aplicată ca bază de machiaj. Pentru a-ți pregăti pielea înainte de aplicarea machiajului în zilele caniculare, folosește o cremă hidratantă ușoară care conține protecție solară. Sau utilizează o cremă ușoară hidratantă împreună cu o cremă de protecție solară. Cremele hidratante pe bază de apă sunt ideale pe timpul verii. Evită cremele groase, grase, care vor face tenul să strălucească în exces.

Alege produse de machiaj mate

Sub un soare strălucitor, o față acoperită cu produse de machiaj compacte, se poate simți grea și inconfortabilă. În timpul verii, schimbă rutina de make-up și alege un machiaj ușor. Aplică o cremă de protecție solară, apoi o cremă hidratantă, un BB cream, și corectorul preferat. Definește machiajul cu o pudră care asigură și mai multă durabilitate și ești gata de plecare. Machiajul mat rezistă mai mult, așa că evită produsele cremoase sau lucioase. Acestea nu au în componență uleiuri minerale și se pot deteriora pe tot parcursul zilei. Produsele mate, de asemenea, avantajează tenul gras sau predispus la transpirație.

Rimel rezistent la apă

Nu trebuie să mergi la piscină pentru a folosi rimelul rezistent la apă. Acest produs este o necesitate în timpul verii. Rimelul în general este predispus la pete din cauza transpirației și umidității. De aceea, o formulă impermeabilă va contribui la aspectul finisat al machiajului. În timpul verii investește într-o mascara rezistentă la apă și la umiditate.

Fond de ten lichid

Majoritatea makeup artiștilor recomandă folosirea unui fond de ten lichid în zilele cu temperaturi ridicate. Când vine vorba de durata machiajului în zilele caniculare, un fond de ten lichid rezistent la apă, este cea mai bună opțiune. Evită folosirea fondurilor de ten cremă, care încarcă fața în exces. Pentru aplicarea fondului de ten folosește o pensulă densă, specială, apoi aplică un spray de fixare.

Citește și de ce este bine să ne machiem și când mergem la piscină. Claudia Preduca, make-up artist, dezvăluie secretele pe care nimeni nu le știe. EXCLUSIV

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.