Trucul simplu și ieftin pentru înflorirea plantelor

Cu două ingrediente simple florile tale vor arăta foarte bine
Trucul simplu și ieftin pentru înflorirea plantelor

Cum să ajuți plantele să înflorească mai repede cu un truc simplu și ieftin. O plantă pe care o ai la îndemână îți va fi de foarte mare ajutor pentru celelalte plante ale tale.

Trucul simplu și ieftin pentru înflorirea plantelor

Aloe vera este una dintre plantele medicinale prin excelență, dar nu numai că are beneficii pentru noi, ci și pentru plantele noastre, deoarece are un efect vindecător, stimulează dezvoltarea rădăcinilor și creșterea sănătoasă. Din acest motiv astăzi îți vom oferi o rețetă de îngrășăminte cu aloe vera pentru a-ți face plantele să înflorească mai repede și frumos.

Acest remediu conține și apă minerală, care datorită faptului că conține nutrienți, ajută plantele să crească sănătoase. Este un truc foarte simplu și ieftin care le va ajuta nu numai să rămână în viață, ci să-și atingă splendoarea maximă.

Rețetă de îngrășământ cu aloe vera

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 – 1/2 linguri gel de aloe vera
  • 200 mililitri de apă minerală
  • 200 mililitri de apă naturală

Cum se prepară îngrășământul natural cu aloe vera:

Amestecă apa naturală cu gelul de aloe vera până când se omogenizează. Adaugă apa minerală și amestecă bine. Înlocuiește apoi apa cu care uzi florile cu acest amestec. Lasă să acționeze timp de trei zile. Acest proces poate fi folosit de două – trei ori pe an, scrie viviendoencasa.mx.

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în pământul florilor

Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea solului și favorizează înflorirea. Plante precum begoniile, mușcatele și hortensiile preferă un sol alcalin, iar dacă presari bicarbonat de sodiu pe pământul acestora vei observa că florile vor deveni mai frumoase, mai numeroase și sănătoase. De asemenea, bicarbonatul de sodiu combate și previne apariția mucegaiului de grădină. În doi litri de apă amestecă două lingurițe de săpun de Marsilia (sau oricare alt săpun vegetal) și două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Cu soluția rezultată pulverizează pe flori, legume sau fructe. Rezultatul va fi miraculos.

Cum folosim bicarbonatul de sodiu pentru florile din vază

Bicarbonatul de sodiu e de mare ajutor și în cazul florilor care sunt tăiate și puse în vază. Pentru a prelungi viața acestora, nu trebuie să faci decât să pui o anumită cantitate de bicarbonat de sodiu în vază. Proporțiile sunt următoarele: un vârf de cuțit de bicarbonat dacă vaza este mică, o linguriță într-o vază medie și o lingură de bicarbonat într-o vază de capacitate mare.

9.6 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.