Trucuri ca să nu îți distrugi părul când folosești placa. Nu face aceste greșeli

Placa de păr sigur se numără printre instrumentele de coafare favorite. Iată cum trebuie să o folosești în mod corect, pentru a nu deteriora părul.
Trucuri ca să nu îți distrugi părul când folosești placa. Nu face aceste greșeli

Trucuri ca să nu îți distrugi părul când folosești placa, mai ales dacă obișnuiești să o folosești zilnic. Iată cum poți preveni deteriorarea părului sau ce este de făcut dacă ai deja părul deteriorat. Dacă vei ține cont de aceste trucuri ușoare în rutina ta, vei spori sănătatea generală a părului tău.

Placa de păr se numără printre cele mai folosite instrumente de coafare. Este ușor de folosit și garantează un look plăcut în doar câteva minute, de aceea este ideală mai ales când te grăbești. Pentru a-ți proteja părul, trebuie să ții cont și de anumite lucruri pentru a nu strica structura firului de păr. Nu face aceste greșeli.

Trucuri ca să nu îți distrugi părul când folosești placa

Nu folosi placa de îndreptat pe părul încă ud

Dacă obișnuiești să îți îndrepți părul când aceste este încă ud, ar fi bine să renunți cât de repede la acest procedeu. Este o tehnică total nerecomandată. Experții în îngrijirea părului ne îndeamnă să nu ne îndreptăm niciodată părul cât este încă ud, chiar dacă este doar puțin umed. „Părul ar trebui să fie uscat când îl îndreptați”, a spus stilistul Harry Josh pentru Teen Vogue. În afară de protectorul termic, specialiștii spun că ar trebui să așteptați să aplicați orice produse, cum ar fi serurile pentru netezire și frizz, până când ați terminat de îndreptat părul.

Trucuri ca să nu îți distrugi părul când folosești placa

Setează temperatura corect

O altă greșeală comună, întâlnită în utilizarea plăcii de păr are legătură cu temperatura. Când folosești placa de păr fierbinte, la o temperatură prea ridicată, îți vei deteriora părul foarte repede.Temperaturile pot varia în funcție de tipul firului de păr, dar  de obicei este recomandat să te încadrezi în intervalul 160-200 de grade. Această recomandare este potrivită mai ales pentru  tipul de păr mai fin sau mai subțire. Este de evitat să utilizezi cea mai mare setare de căldură, indiferent de cauză. Astfel pe părul tău se vor vedea treptat semnele de deteriorare termică, oricât de mult protector termic ai aplica.

Folosește un protector termic

Oricât ai fi de grăbită, nu folosi niciodată placa de păr fierbinte fără să aplici un spray protector înainte. Aplicarea căldurii extreme direct pe păr ajunge să-l subțieze în timp și să-l deterioreze. Sigur nu îți plac vârfurile deteriorate, iar acestea sunt primele care încep să aibă de suferit. De aceea, alege un spray-ul de protecție termică potrivit firului tău de păr pentru a-i asigura sănătatea și strălucirea.

Ține placa corect

Tehnica prin care îți îndrepți părul este de asemenea foarte importantă. Dacă îți coafezi părul greșit, va avea o textură moale. Iată cum îl îndrepți în mod corect. Separă părul în secțiuni și începe cu părțile de jos ale părului. Ține părul întins, astfel încât să existe tensiune în timp ce tragi placa de îndreptat părul în jos. Când ajungi la secțiunile superioare, ține părul întins și trage firul de păr în sus. Acesta este un sfat din partea experților în frumusețe de la L’Oreal Paris. Astfel părul va avea mai mult volum, chiar de la rădăcini.

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.