Trucuri pentru a consuma mai puțin combustibil în fiecare lună. Cea mai importantă regulă

Când prețul combustibilului crește de la o zi la alta, toți șoferii încearcă să economisească benzina sau motorina. Iată câteva ponturi pentru a limita consumul de carburant.
Trucuri pentru a consuma mai puțin combustibil în fiecare lună. Cea mai importantă regulă

Trucuri pentru a consuma mai puțin combustibil în fiecare lună. Grija referitoare la consumul de combustibil a căpătat o importanță majoră în această perioadă.

Prețul benzinei a crescut îngrijorător în ultima vreme. Războiul din Ucraina contribuie la destabilizare și prețurile nu vor scădea, dimpotrivă, costul ar putea să crească. Ținând cont de aceste lucruri, este important să avem în vedere câteva trucuri pentru a limita consumul de combustibil.

Curăță portbagajul

Dacă ai obiceiul să transformi mașina într-un loc de depozitare al lucrurilor pe care le folosești prea puțin, scapă de acest obicei cât mai repede. Pentru fiecare 100 de kilograme de greutate, mașina ta va cheltui cu 5% mai mult benzină. Așa că fă-ți timp să cureți portbagajul de pături, cărți sau lanțuri de zăpadă care nu mai sunt folositoare. Păstrează doar lucrurile cu adevărat utile.

Trucuri pentru a consuma mai puțin combustibil. Atenție la pornire!

Dacă mașina pe care o conduci este pe benzină, ar fi indicat să pleci la drum fără a da alte accelerații pentru a încălzi motorul. Altfel acest obicei poate să consume inutil combustibilul din rezervor. Dacă motorul mașinii este diesel, este recomandat să aștepți câteva secunde după pornire. Sunt lucruri simple, dar mașina o să consume mai puțin dacă respecți aceste reguli.

Trucuri pentru a consuma mai puţin combustibil în fiecare lună

Verifică anvelopele

Trebuie să verifici anvelopele mașinii măcar o dată la șase luni. Dacă acestea sunt uzate ori au o presiune mai mică decât cea recomandată, pot să reprezinte un pericol. În plus, forțează propulsorul să facă o muncă suplimentară pentru care va avea nevoie de un consum mai mare. Iar acest lucru se va vedea cu ușurință în cantitatea de benzină din rezervor.

Trucuri pentru a consuma mai puțin combustibil. Redu viteza!

Dacă îți place să mergi repede, ar fi recomandat să schimbi acest obicei, deoarece viteza influențează și utilizarea mai mare de benzină. Consumul de combustibil crește exponențial în funcție de viteză. Când accelerezi, viteza crescută cu 20%, înseamnă o creștere cu 44% a consumului. Mai exact, dacă la 100 km/h mașina ta consumă 4 litri, la 120 km/h va utiliza 5,76 litri de benzină.

Așteptă înainte să pornești încălzirea

Încălzirea folosește direct căldura generată de motor. Dacă pornești căldura imediat ce ai plecat de pe loc, minutele în care motorul se încălzește vor consuma combustibil. Cel mai eficient este să dai drumul la căldură după ce ai mers cel puțin cinci minute. De asemenea, poți să oprești căldura cu cinci minute înainte de a ajunge la destinație.

Trucuri pentru a consuma mai puțin combustibil. Controlează aerul condiționat

Utilizarea în exces a aerul condiționat, poate să consume chiar mai mult decât încălzirea. Fiecare grad în plus care răcește cabina, poate facilita un consum mai mare cu 2%.

Evită orele de vârf

Nu în ultimul rând, pentru a economisi benzina, evită pe cât se poate condusul la orele de vârf. Ambuteiajele și traficul îngreunat sunt principalele surse ale consumului mare de combustibil. În loc să faci opriri scurte, de câteva minute, cel mai bun și mai economic lucru este să oprești motorul de tot.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.3 165 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • SÎRBU VASILE

    Da sunt de acord cu tot ce ați spus eu sunt de profesie șofer profesionist și cunosc foarte multe trucuri de a economisi cît mai mult.E foarte bine că spuneți tuturor dar ar fi foarte importat dacă le-ar pune și în practică.Vă salut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *