Udă florile bolnave cu această infuzie și își vor reveni. Doar experții știu secretul

Florile își vor reveni dacă le uzi cu această infuzie
Udă florile bolnave cu această infuzie și își vor reveni. Doar experții știu secretul

Deteriorarea și chiar moartea plantelor este determinată de mai mulți factori exogeni și endogeni. Prea multă apă, lumină, umididate sau uscăciune, lipsa nutrienților și agenții patogeni pot accelera sfârșitul vieții plantelor tale. Astfel, este necesar să avem grijă la felul în care avem grijă de planta noastră.

Plantele mor din diferite cauze, dar pot fi salvate dacă urmezi aceste sfaturi

Unul dintre motivele pentru care o plantă poate muri este udarea incorectă a acesteia. Prea multă apă poate avea chiar efect invers, acela de a putrezi rădăcinile și a scurta viața plantei. Și drenajul slab poate ucide floarea. Insectele, ciupercile și mucegaiurile pot afecta planta, bolile fungice și cele foliare fiind printre principalele cauze pentru care plantele mor. De asemenea, și suprafertilizarea poate provoca daune plantei, astfel că trebuie să aveți grijă la proporțiile de îngrășăminte și nutrienți.

Există și soluții pentru plantele pe moarte. Sunt unele ingrediente naturale pe care cu toții le avem în casă, ce pot revitaliza plantele din proprietate. Cartoful, de exemplu, este bogat în potasiu, vitamina B1 și multe alte minerale. Puteți pregăti o infuzie de cartofi pentru a-i oferi plantei nutrienții necesari și pentru ca aceasta să înflorească repede și frumos. Pentru a trata bolile frunzelor, trebuie să tăiați frunza îngălbenită și să o stropiți cu turmeric, un antiinflamator natural ce are proprietăți vindecătoare incredibile.

Un alt îngrășământ natural foarte eficient este lintea, bogată în fosfor, azot, potasiu, bor și alte minerale benefice plantelor. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o cană de linte uscată într-un litru de apă și să o lăsați să se odihnească peste noapte. Filtrați apa și folosiți-o pentru udarea obișnuită a plantelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *