Udă plantele din casă cu acest amestec secret și vor înflori mai frumos ca niciodată. Efectul e vizibil în 48 de ore

Îți trebuie doar două ingrediente
Udă plantele din casă cu acest amestec secret și vor înflori mai frumos ca niciodată. Efectul e vizibil în 48 de ore

Vara este anotimpul preferat de către cei care iubesc florile! În acest anotimp au ocazia să își aranjeze grădina după bunul plac și să se bucure de florile colorate pe care le-au plantat în trecut. Există chiar și trucuri care îi ajută să își facă din propria grădină un mic colț de rai.

Cu ce să uzi plantele pentru a face flori cât mai frumoase și mai viu colorate

Vrei să știi ce poți să faci pentru a avea o curte superbă? Există un amestec, de mare ajutor pentru plante, care îți va transforma grădina în doar două zile. Îți trebuie doar două ingrediente simple care, pe lângă ajutor în creșterea plantelor, le oferă și protecție împotriva dăunătorilor care pot apărea oricând. Acest tratament trebuie folosit atunci când planta crește pentru că îi oferă putere pentru a înflori în condiții optime. Cel mai bun moment este să faci asta la începutul primăverii sau la finalul lunii octombrie, scrie playtech.ro.

Ingredientele necesare? Sunt ghimbirul și scorțișoara. Acestea conțin minerale, potasiu, fosfor, magneziu și vitamina C. Amestecul dintre cele hrănește plantele și accelerează creșterea lor. În plus, în acest scenariu scapi și de câțiva bani pe care i-ai da pe diferite produse chimice.

Așadar, vei avea nevoie de 50 de grame de ghimbir proaspăt tăiat în bucăți mici, 5 grame de scorțișoară și un litru de apă. Mai întâi pune în blender bucățile de ghimbir și scorțișoara și mixează-le până când obții o pastă. Adaugă o lingură din acel amestec în litrul de apă și las-o să stea așa timp de câteva ore. Folosește apoi îngrășământul obținut atunci când uzi plantele. De menționat este faptul că trebuie ținut la frigider și poate fi folosit în termen de zece zile.

De ce să nu uzi plantele cu apă de la robinet

Apa cu care uzi florile este foarte importantă. Substanțele din apă pot dăuna rădăcinilor sau frunzelor. Nu uita că apa cu săpun este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de eliminarea dăunătorilor, cum ar fi afidele și muștele albe.

De asemenea, apa din rețeaua publică este tratată cu diferite substanțe chimice pentru a o face potabilă și sigură pentru consumul uman. Unul dintre aceste produse chimice este clorul, care are rolul de a distruge bacteriile și alte microorganisme. Cu toate acestea, clorul poate fi nociv pentru plante, deoarece poate distruge bacteriile benefice din sol și poate afecta negativ microorganismele benefice care ajută la hrănirea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.4 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *