Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele. Este cel mai bun, multe gospodine nu știu asta

Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele

Șnițelele, chiftelele și, în general, alimentele prăjite sunt printre cele mai gustoase. Chiar dacă nu este recomandat să consumăm prăjeli frecvent, ne putem bucura de savoarea lor din când în când. Pentru a ieși perfect, trebuie să ții cont de anumite aspecte. Care este uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele? Este cel mai potrivit și le dă o savoare aparte.

Cum se prăjesc corect șnițelele

Indiferent că sunt făcute din carne de pui, porc sau vită, șnițelele perfecte au câteva secrete. Dacă ții cont de anumite trucuri, vor ieși perfecte: cu o crustă crocantă la exterior și carne fragedă la interior. Pentru a obține crusta ideală, șnițelele trebuie să fie prăjite la foc mare. Dacă sunt ținute pe foc mic, vor avea nevoie de un timp mai îndelungat de prăjire și se vor îmbiba de ulei.

După ce au fost prăjite pe ambele părți, șnițelele se scot pe prospoape de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei, după care pot fi servite. Nu orice tip de ulei de gătit este potrivit însă pentru a prăji șnițele și alte alimente.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru ca șnițelele să nu mai iasă uleioase. Trucul bucătarilor de top din marile restaurante

Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele

Care tip de ulei este cel mai potrivit pentru a găti șnițelele? Uleiul pe care îl folosești trebuie să îndeplinească un singur criteriu: să aibă un punct ridicat de prăjire, în jur de 175 de grade Celsius. În acest sens, cele mai bune uleiuri sunt cele vegetale precum cel de floarea soarelui, cel de canola și uleiul nerafinat de cocos.

Uleiul care are un punct de ardere mai scăzut, cum este cel de măsline, de exemplu, nu este bun pentru a prăji șnițelele. Acesta se va arde rapid și preparatul va avea, de asemenea, un gust ars.

Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele
Uleiul folosit la prăjirea șnițelelor trebuie să aibă un punct de ardere ridicat

Șnițel de pui, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • piept de pui (sau pulpă dezosată)
  • pesmet
  • fulgi de porumb
  • unt
  • smântână pentru gătit
  • 1 lingură muștar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • ierburi aromatice

Citește și: Șnițel parizian de pui cu dressing de iaurt cu usturoi. Trucuri ca sa iasă crocant și delicios

Mod de preparare:

Se taie file pieptul de pui sau pulpa și se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice. Puteți folosi cimbru, oregano, busuioc, rozmarin etc. Într-un bol, se amestecă unt topit cu puțină smântână de gătit și muștar. Bucățile de carne de pui asezonate se trec prin amestecul de unt, muștar și smântână. Separat, se amestecă pesmet cu fulgi de porumb zdrobiți. Pentru o crustă mai fină, se pune mai mult pesmet. Pentru o crustă crocantă, se folosesc doar fulgi de porumb.

Bucățile de carne de pui se dau prin amestecul de fulgi de porumb și pesmet, astfel încât să fie acoperite uniform, pe fiecare parte. Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar când acesta este încins, se prăjesc șnițelele pe fiecare parte, la foc mediu, până când se rumenesc frumos. Se scot pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul se ulei, iar după ce s-au răcit puțin, pot fi servite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…