Ultimele gânduri ale Reginei Elisabeta înainte de moarte. Cu cine a vorbit și care era cea mare îngrijorare a suveranei

Scris de: Dana Cazacu

11 Sep. 2022

Ultimele gânduri ale Reginei Elisabeta înainte de moarte. Cu cine a vorbit și care era cea mare îngrijorare a suveranei

Această perioadă este una tristă pentru Marea Britanie, după ce joi Regina Elisabeta a II-a a trecut în neființă. În ultimele luni, starea de sănătate a celui mai longeviv monarh britanic a devenit din ce în ce mai precară. Un reverend scoțian s-a întâlnit cu regretata regină în ultimele sale zile de viață și a făcut o serie de dezvăluiri. Care au fost ultimele gânduri ale Reginei Elisabeta înainte de moarte, puteți afla în continuare.

Ultimele gânduri ale Reginei Elisabeta înainte de moarte

Săptămâna trecută, Iain Greenshields, reverend și președinte al Adunării Generale a Bisericii Scoției, a fost invitat să țină o predică la o biserică locală a care mergea și regretata suverană, atunci când stătea la Castelul Balmoral.

Regina Elisabeta a II-a nu a participat la slujba respectivă, însă a luat masa cu Iain Greenshields cu câteva zile înainte să moară. Reverendul susține că regina era optimistă. Ea și-a amintit de copilărie și s-a arătat îngrijorată de conflictul armat din Ucraina.

„Părea destul de fragilă de la început, dar avea 96 de ani, desigur, dar când s-a așezat și a început să vorbească, știai că te afli în prezența reginei. Avea o abilitate remarcabilă de a te liniști și chiar și-a făcut temele. Știa cu cine vorbește și avea o memorie fenomenal de bună pentru cineva de vârsta ei”, a povestit Greenshields, conform celor de la Reuters.

Regina Elisabeta „părea să aibă multă energie pentru vârsta ei”

Regina Elisabeta a II și-a amintit de clipele petrecute în compania demnitarilor și a șefilor de stat din întreaga lume pe care i-a întâlnit în timpul domniei sale. Potrivit reverendului, ea a vorbit și despre un cal pe care l-a avut, dar și despre copilărie.

Iain Greenshields susține a fost surprins să audă că regina a murit. El susține că era „foarte optimistă și foarte sociabilă”. Ba chiar mai mult de atât, reverendul a spus că regretata suverană părea să aibă multă energie pentru o persoană de 96 de ani.

„Nu a existat niciun indiciu că era ceva cu adevărat în neregulă și părea să aibă multă energie pentru vârsta ei și părea foarte relaxată. Deci, să aud vestea a fost șocant”, a spus el.

Ultimele gânduri ale Reginei Elisabeta înainte de moarte
Ultimele gânduri ale Reginei Elisabeta înainte de moarte

Regina Elisabeta, îngrijorată din cauza războiului din Ucraina

Conform relatărilor lui Greenshields, suverana a vorbit, după cum spuneam, și despre războiul din Ucraina. Se pare că regina era foarte supărată de ce se întâmplă în acest moment în această țară.

„A vorbit despre cât de supărată era de ceea se întâmplă în Ucraina. Evident, pentru cineva care a trăit un război în Europa și care este martor la un alt război în Europa, acesta este un moment foarte îngrijorător”, a precizat clericul.

Regina Elisabeta a II-a a stat pe tronul Marii Britanii vreme de peste șapte decenii. Din nefericire, joi după-amiază, cel mai longeviv monarh britanic a trecut în neființă. Acum, conducerea Regatului Unit a fost preluată de fiul cel mare al suveranei, Regele Charles al III-lea.

9.2 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.