Un strop din acest ingredient secret și orhideele tale se vor umple de flori. Cu ce să uzi frunzele, de fapt

Nu mai uda orhideele cu apă
Un strop din acest ingredient secret și orhideele tale se vor umple de flori. Cu ce să uzi frunzele, de fapt

Orhideele sunt plante care pot fi cultivate în interior, însă cea mai cunoscută specie este orhideea Phalaenopsis, denumită și orhideea moliei. Aceasta are cea mai spectaculoasă înflorire și cu rezistența cea mai mare în timpul anului. O floare de Phalaenopsis poate rezista până la șase luni, dar este nevoie să știți ce ingrediente minune poate face orhideea să se umple de flori.

Cum faci cel mai bun îngrășământ organic pentru orhidee

Orhideele sunt cunoscute pentru frumusețea florilor lor. Îngriirea lor nu este una simplă, iar mulți caută metode prin care plantele să înflorească din abundență. Așadar, dacă vreți să stimulați înflorirea orhideelor, trebuie neapărat să folosiți un strop de ulei esențial de ceai verde. Acest ingredient va ajuta planta exotică să înflorească rapid.

Acest îngrășământ organic va ajuta atât la hidratarea plantelor, cât și de hrănirea lor, pentru a stimula creșterea și înflorirea lor sănătoasă. Puteți uda orhideele cu ceai verde, pentru că acesta conține nutrienți.

Tot ce trebuie să faceți este să dialuați câteva picături de ulei esențial în apă curată și caldă. Mai apoi, pulverizați pe frunze, precum și pe rădăcinile orhideelor pe care le aveți în casă. Important este să nu le stropiți mult și des. O singură stropire are beneficii nenumărate.

Dacă nu știați, uleiul esențial de ceai verde acționează ca un stimulent natural, îmbunătățind starea generală de sănătate a orhideelor ​​și sporind capacitatea acestora de a înflori. De asemenea, stimulează creșterea lăstarilor noi și întărește sistemul imunitar al plantelor.

Citește și: În ce perioadă din an înfloresc orhideele. Ce să faci pentru a provoca o nouă înflorire, trucul funcționează de fiecare dată

În ce perioadă din an înfloresc orhideele

Orhideea poate înflori o singură dată sau de două ori pe an. De asemenea, perioada de înflorire poate să difere de la un soi la altul. Cele mai multe specii de orhidee înfloresc în perioada februarie-iunie. Florile rezistă în jur de două luni, dacă planta este îngrijită corespunzător.

Există și soiuri care înfloresc toamna sau iarna. Trebuie reținut că orhideele care înfloresc vara au nevoie apoi de o perioadă de repaus în sezonul rece. Între înfloriri, orhideea are nevoie să fie îngrijită corespunzător, pentru a face din nou flori.

Citește și: Ingredientul pe care să-l adaugi în apa cu care uzi orhideea. Va înflori tot anul, trucul pe care trebuie să-l afli imediat

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *