Unde e produs laptele Pilos din Lidl. Puțini români sunt atenți la acest detaliu de pe etichetă

De unde provine, de fapt, laptele din Lidl comercializat sub marca proprie Pilos.
Unde e produs laptele Pilos din Lidl. Puțini români sunt atenți la acest detaliu de pe etichetă

Mulți români aleg să cumpere produse alimentare de la Lidl. Brandurile proprii ale retailerului german sunt, de regulă, mai ieftine decât ale altor comercianți, dar puțini știu de unde provin acestea, de fapt. Să luăm exemplul laptelui Pilos, cumpărat frecvent de români. Iată unde este produs acesta.

Unde e produs laptele Pilos din Lidl

Lidl este un lanț internațional de magazine, deschis pentru prima oară în Germania în 1970. De atunci, compania a crescut constant, extinzându-se în mai toate țările europene, unde a deschis tot mai multe magazine.

Citește și: Ce conține, de fapt, brânza Pilos de la Lidl. Detaliul de pe etichetă pe care mulți l-au ignorat

Lidl se bazează pe un model de afaceri care prevede optimizarea cheltuielilor, prin reducerea costurilor inutile cum ar fi cele cu designul interior și alte altele similare, unde se străduiește să fie rentabil și conștient de costuri.

Așa cum retailerul nemțesc spune, cheia succesului Lidl este simplitatea. Printre detaliile cu care Lidl s-a făcut remarcat de-a lungul anilor a fost comercializarea produselor de marcă proprie, care de fapt sunt produse de diverși parteneri, la un preț avantajos.

Una dintre mărcile prorpii ale retailerului german Lidl este Pilos. Sub acest brand sunt comercializate o serie de produse lactate.

Citește și: Ce conține, de fapt, untul Pilos din Lidl. Detaliul pe care nu multă lume l-a remarcat

Lidl importa lapte din Polonia

Până în 2012, Lidl și-a schimbat furnizorii de lapte proaspăt Pilos de trei ori. În același an, compania germană a mutat producția din România în Polonia, decizia nefiind luată în baza politicii de diminuare a costurilor, întrucât Lidl a păstrat alți doi furnizori locali.

Astfel, după ce a început colaborarea cu Carmolact pentru cele două sortimente de lapte proaspăt în Tetra Pak, de 1,5% și 3,5% grăsime, retailerul a încercat să securizeze categoria prin listarea a două noi sortimente sub marca proprie Pilos, fiecare fiind produs de un alt producător român.

Așa au apărut în Lidl laptele proaspăt de 1,5% grăsime în pungă de 1 l, produs la Suceava de Coza Rux și laptele proaspăt, tot de 1,5% grăsime, în ambalaj PET, produs de Ecolact Prod Păulești.

Potrivit unor date din piață, la nivelul anului 2020, cea mai mare parte a produselor lactate regăsite în magazinele Lidl din această parte a continentului proveneau din Polonia, țară unde retailerul și-a mutat producția.

Mărcile proprii, fabricate în Polonia, au devenit un succes în afara țării, stimulând exporturile poloneze. Printre țările cu cel mai mare volum de importuri din Polonia se numărau Lituania, Slovacia, Republica Cehă, România și Ungaria.

De curând, laptele Pilos a început să fie produs la Brașov, la același producător al brandului Olympus și în colaborare cu „Friesland Campina, producătorul brandului Napolact și Lacto Food, companie care a preluat recent producţia de iaurturi BioEF, pentru lactatele Pilos, marca privată a retailerului, conform informaţiilor de pe ambalajele produselor analizate”, arată zf.ro.

„Regulamentul (UE) 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului (privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare – n. red.) prevede ca pe ambalaj să fie scris ori „produs în România pentru compania X” şi adresa procesatorului ori „produs de compania Y”, a explicat Paul Anghel, directorul general al ANPC.

În concluzie, laptele Pilos comercializat în Lidl provine de la aceleași companii care vând produse similare pe piața din România, dar la prețuri mai mari.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
1 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *