Unde să mergi toamna în România? 7 destinații de vizitat de la noi din țară, locurile sunt absolut superbe

Cele mai spectaculoase destinații din țara noastră, de vizitat toamna.
Unde să mergi toamna în România? 7 destinații de vizitat de la noi din țară, locurile sunt absolut superbe

Toamna este anotimpul care aduce o explozie de culori și o atmosferă aparte în natură. Este totodată perioada potrivită pentru a vizita frumusețile României. Temperatura blândă și vremea însorită îți oferă posibilitatea de a te bucură din plin de minunatele obiective pe care le întâlnim în țara noastră. Iată câteva destinații pe care le poți vizita în acest frumos anotimp.

Locuri superbe de vizitat toamna, în România

Lacul Colibița

Lacul Colibita
Lacul Colibita

Toamna este un moment potrivit pentru a vizita lacul Colibița. În acest anotimp, peisajele sunt absolut spectaculoase, desprinse parcă dintr-un tablou de toamnă. Colibița este un lac artifical de acumulare, situat la aproximativ 7 km de Bistrița Bârgăului. Are o suprafață de 270 de ha și o lungime de 13 km, iar pe malurile sale s-a dezvoltat stațiunea Colibița, vizitată anual de mii de turiști.

Citește și: Orașul din România unde ai impresia că ai ajuns la Hollywood. E un magnet pentru turiști

Lacul Roșu

Lacul Rosu
Lacul Rosu

Lacul Roșu este cel mai mare lac de baraj natural din România. Acesta este situat în județul Harghita, în Carpații Orientali, la o distanță de 26 km de orașul Gheorghieni. Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier.

Priveliștea este spectaculoasă datorită pădurii scufundate în lac, din care se mai văd din loc în loc trunchiurile molizilor ce străpung luciul apei, dând lacului un aspect unic.

Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș

Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfânta Ana este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Este situat în apropiere de Băile Tușnad, în județul Harghita și oferă o priveliște de vis. Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din țara noastră și din zona central-estică a Europei. Întinderea de apă s-a format pe fundul unui crater al vulcanului Ciomatu Mare.

La 2 km de Lacul Sfânta Ana se află Tinovul Mohoș, cu o suprafață mult mai mare decât cea a Lacului Sfânta Ana, însă o mare parte este acoperită de mușchi.

Delta Dunării

Delta Dunarii
Delta Dunarii

Deși este vizitată în special în sezonul cald, Delta Dunării este o adevărată bijuterie în orice anotimp. Iar toamna, Delta este cu adevărat magică! Frunzele copacilor din pădurile din jurul Deltei se colorează în nuanțe de galben, roșu și portocaliu, creând un peisaj de vis. Puteți face drumeții, plimbări cu barca sau vizita satele tradiționale din zonă.

Orașe din România de vizitat toamna

Iași

Palatul Cultural iasi
Palatul Cultural iasi

Iașiul este un oraș încărcat de cultură și cu un farmec aparte. Cei care îl vizitează rămân impresionați nu doar de frumusețea sa, ci și de energia lui istorică. Iașiul, cunoscut și ca ”Orașul celor 7 coline” sau ”Capitala Moldovei” îți oferă toate motivele să îl vizitezi.

Printre cele mai vizitate atracții turistice se numără Palatul Cultural Iași, Bojdeunca lui Ion Creangă, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Parcul Copou cu teiul lui Mihai Eminescu, Esplanada Elisabeta, cunoscută și ca Râpa Galbenă, Catedrala Mitropolitană, Grădina Botanică. De asemenea, în fiecare toamnă, în jurul datei de 14 octombrie, Iașiul devine unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj, întrucât la această dată are loc praznicul Sfintei Parascheva.

Citește și: Ce se ascunde sub orașul Brașov. Doar câțiva oameni au știut secretul uluitor, nu o să-ți vină să crezi

Sighișoara

Sighisoara
Sighisoara

Cei care vizitează orașul Sighișoara spun că se simt ca și cum ar fi făcut o călătorie în timp. Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa și oferă o adevărată experiență în acest sens. Poți vizita Cetatea Medievală și Turnul cu Ceas, de unde poți admira panorama asupra orașului.

Este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar străzile sale pietruite și clădirile istorice creează o atmosferă unică.

Citește și: Orașul din România care are o suprafață de două ori mai mare decât București. Puțini știu de acest loc

Alba Iulia

Alba Iulia
Alba Iulia

Aflat în inima Transilvaniei, oraşul Alba Iulia se mândreşte cu o tradiţie urbană de aproape 2000 de ani. În prezent, orașul Alba Iulia găzduiește cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina. De asemenea, tot în orașul Alba Iulia se află Catedrala Romano-Catolică, în care au fost încoronați Ferdinand și Maria drept regi ai României Mari.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce s-a întâmplat după prima emisiune MasterChef de la PRO TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *