Stațiunea cu cel mai curat aer din România. Are un peisaj de vis, pe mulți i-a cucerit această destinație turistică

Unde se află aceasta.

România este o țară plină de locuri magnifice, care îți pot oferi, pe lângă un spectacol vizual de poveste, și adevărate cure de sănătate. Un astfel de loc este stațiunea Fundata, unde poți respira cel mai curat aer din țară.

Stațiunea cu cel mai curat aer din România

Fundata este un adevărat paradis natural. Situată la aproape 1.400 de metri altitudine, localitatea se găsește în județul Brașov și este străjuită de munți din toate părțile.

Citește și: Locul din Cartea Recordurilor unde se vorbește limba română. E unic în lume, însă puțini români au auzit de el

Cu o priveliște de vis asupra muților Bucegi, Leaota și Piatra Craiului, Fundata oferă celor care o vizitează nu doar o panoramă care îți taie răsuflarea, ci și un motiv bine întemeiat care să te facă să vrei să revii aici de fiecare dată când ai ocazia. Mai exact, la Fundata există cel mai curat aer din România. Și nu o spun doar localnicii, ci datele oficiale în urma măsurătorilor.

Aerul proaspăt de munte pe care îl găsim aici face ca localitatea să iasă în evidență cu o altă caracteristică importantă. Și anume, faptul că media de viață a locuitorilor comunei este mai mare decât în celelalte localități din restul țării, respectiv de 80 de ani.

În 2023, Fundata a fost votată destinația turistică numărul unu în România. Și nu este de mirare, pentru că pe lângă cele enunțate mai sus, localitate se remarcă și printr-o bucătărie extraordinară. Din gastronomia locală nu lipsesc laptele și derivatele acestui produs sau carnea de vită și oaie, toate având gustul autentic al produselor de mute.

Și arhitectura locală merită evidențiată, întrucât pe lângă zecile de spații de cazare apărute în ultimii ani, aici găsim case vechi, tradiționale, unde localnicii te așteaptă cu căldură.

Fundata
Fundata

Fudata, destinația turistică numărul 1 în România, în 2023

Pe lângă peisajele superbe și tradițiile locale, Fundata a devenit una dintre destinațiile preferate pentru cei care sunt amatori de turism montan, ecoturism sau turism rural.

Citește și: Locul din lume unde metroul trece printr-o clădire de apartamente. Unde se află stația bizară, în acest bloc trăiesc sute de oameni

De asemenea, Fundata oferă câte ceva și pentru iubitorii de cultură. Comuna deține câteva obiective cultural-istorice pe care turiștii le vizitează adesea. Printre acestea se numără Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata și Muzeul etnografic „Nicolae Frunteș”.

Comuna Fundata cu ale sale trei sate – Fundata, Fundățica și Șirnea – are și o istorie impresionantă. Aici, în Primul Război Mondial, românii s-au luptat pentru eliberarea satului de pe granița Imperiului Austro-Ungar cu România de atunci.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *