Unde se află mormântul lui Arsenie Boca. A devenit loc de pelerinaj pentru creștinii din toată țara

Locul de veci al părintelui Arsenie Boca este întotdeauna plin de flori
Unde se află mormântul lui Arsenie Boca. A devenit loc de pelerinaj pentru creștinii din toată țara

Unde se află mormântul lui Arsenie Boca. An de an, sute de mii de pelerini din toate colțurile țării merg să se roage la mormântul lui Arsenie Boca pentru sănătate, bunăstare și îndepărtarea orcărui necaz din viața lor și a celor dragi. Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, acolo unde se află locul de veci al celui supranumit și „Părintele Ardealului” este mai mereu neîncăpătoare. Creștinii îl consideră pe Arsenie Boca un adevărat făcător de minuni.

Unde se află mormântul lui Arsenie Boca

Mănstirea Prislop, locul unde se află mormântul lui Arsenie Boca, este situată în apropierea localității Silvașu de Sus din județul Hunedoara. Cel care l-a adus pe Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop a fost mitropolitul Nicolae Bălan, în 1948.

Părintele s-a născut în 1910, în localitatea Vața de Sus din județul Hunedoara. După terminarea studiilor teologice, intră în obștea de la Mânăstirea Brâncoveanu. Primăvara anului 1939 și-o petrece pe Muntele Athos. Un an mai târziu este inclus în monahism și primește numele de Arsenie.

După doi ani, Arsenie Boca devine preot al Mănăstirii Brâncoveanu. După aducerea sa, în 1948, la Mănăstirea Prislop devine stareț, iar mai apoi este rânduit duhovnic.

Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara
Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara

Viața părintelui Arsenie Boca

Pentru credința sa nestrămutată în Hristos, Arsenie Boca a avut mult de suferit pe timpul comuniștilor. A fost închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și Oradea.

În timpul vieții sale a pictat biserica Sfântul Nicolae din Drăgănescu, situată la paroximativ 30 de km de București, precum și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București.

Părintele a murit pe 28 noiembrie 1989, iar pe 4 decembrie a fost înmormântat în cimitirul mănăstirii unde a slujit în ultimii ani din viață.

Creștinii vin la mormântul său de la Mănăstirea Prislop să îi ceară ajutor părintelui. Minunile săvârșite de Arsenie Boca s-au petrecut mai cu seamă după trecerea sa în neființă, căci așa cum chiar el a mărturisit în timpul vieții, îi va putea ajuta pe oameni mai mult după moartea sa.

„După ce o să piară asta (n.r. indicând spre trupul omenesc), vă voi ajuta mai mult” – au fost vorbele părintelui.

Iar de-a lungul anilor, nu puțini au fost cei care au mărturisit că după ce au mers să se roage la mormântul său li s-au îndeplinit cele mai arzătoare dorințe, iar viața lor s-a schimbat complet.

Săptămânal, la Mănăstirea Prislop vin peste 100.000 de credincioși să se roage la mormântul lui Arsenie Boca. Locul de veci este întotdeauna plin cu flori, iar mulți dintre pelerini sunt de părere că este o bucățică ruptă din Rai.

Rugăciunea părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *