Unde se pune clorul în mașina de spălat rufe. Multe gospodine greșesc, de asta nu se curăță bine hainele

Rufele vor ieși impecabile
Unde se pune clorul în mașina de spălat rufe. Multe gospodine greșesc, de asta nu se curăță bine hainele

Clorul are o mulțime de avantaje și te ajută nu doar să scapi de petele dificile de pe haine, dar și dezinfectează rufele sau mașina de spălat. Trebuie să țineți cont, în primul rând, unde se pune clorul în mașina de spălat rufe. Multe gospodine fac o mare greșeală când îl folosesc!

Cum trebuie să folosești corect clorul la mașina de spălat rufe

Multe gospodine folosesc înălbitorul de rufe la hainele foarte murdare. Este eficient pentru îndepărtarea petelor și pentru a albi din nou hainele, așa că se poate folosi chiar și la mașina de spălat. Cu toate acestea, puține femei știu unde se adaugă acesta în mașina de spălat rufe.

Fiecare mașină de spălat are trei simboluri cunoscute de toată lumea: I, II și un simbol asemănător unei flori. Toate acestea indică ce tip de produs trebuie să torni în compartimentul respectiv, pentru ca hainele să fie spălate în mod corespunzător.

Clorul este un oxidant puternic și este sigur în mașina de spălat, atât timp cât îl folosiți corect. În primul rând, trebuie să știți că acest înălbitor nu se amestecă niciodată cu alte produse, mai ales cele pe bază de amoniac sau acizi. Dacă vreți să folosiți clor la anumite haine, înainte trebuie să verificați cu atenție eticheta de îngrijire a hainei. Dacă aceasta este prevăzută cu triunghi gol, este sigur să folosești clor pentru acea piesă vestimentară.

Citește și: Ce să adaugi în apa cu care speli prosoapele albe pentru a arăta impecabil. Elimină instant petele și le face să arate ca noi

Înălbitorul se adaugă în compartimentul de detergent

Drept urmare, dacă nu vreți să vă deteriorați hainele preferate, faceți un test pe haine pentru a vedea cum reacționează clorul.

Mai precis, amestecați o linguriță de clor cu două lingurițe de apă caldă. Cu o dischetă de bumbac, puneți din acest amestec pe haină într-un loc mai puțin vizibil. Lăsați să se usuce complet, apoi verificați să nu existe schimbări de culoare.

La final, adăugați hainele în cuva mașinii de spălat, iar clorul se poate pune direct în compartimentul pentru detergent. Trebuie să verificați că detergentul nu conține acizi sau amoniac, astfel va face mai mult rău hainelor.

Pentru mașinile de spălat cu încărcare frontală, clorul se adaugă în compartimentul pentru detergent, pentru că se va dilua în timpul ciclului de spălare.  În plus, pe fiecare sticlă de clor scrie ce cantitate să folosești la o singură spălare.

Citește și: Ce secrete ascund etichetele hainelor. Ce simbolizează fiecare desen, de fapt. Nu mulți știu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
4.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *