Vă mai amintiți de directoarea din ”Liceenii”? Ce face acum Cristina Deleanu și câți bani încasează din drepturile de autor: „Nu avem vapor sau case cu piscină” EXCLUSIV

Cu ce se ocupă actrița, la 38 de ani de la premiera filmului ”Liceenii”
Vă mai amintiți de directoarea din ”Liceenii”? Ce face acum Cristina Deleanu și câți bani încasează din drepturile de autor: Nu avem vapor sau case cu piscină EXCLUSIV

Celebrul film ”Liceenii”, cu protagoniștii Ștefan Bănică Jr și Oana Sîrbu, continuă să fie difuzat cu succes de toate posturile tv, chiar și acum, la 38 de ani de la premieră. Vă mai amintiți de Cristina Deleanu, directoarea liceului, care intervenea între elevi și profesori în momentele critice? Marea actriță ne-a oferit, în exclusivitate pentru Ego.ro, un interviu interesant, în care ne-a vorbit despre ea, despre soț, actorul Eugen Cristea, despre viață, în general.

Ne-a povestit cu drag și despre culisele acestei producții cinematografice, cu record de vânzări de bilete, în anii 80. Cristina Deleanu are o finețe aproape ireală și o voce caldă, precum un balsam. Vă lăsăm în compania actriței care nu renunță la scenă, la aplauze, nici la 81 de ani.

Din culisele filmului ”Liceenii”: ”Nu ne țineam de glume, nu se stătea la goange”

Cristina Deleanu e tare încântată că filmul a fost redifuzat, recent, la Antena Stars. E conștientă că pelicula i-a adus un munte de popularitate, ca artist, și că va rămâne în inimile românilor drept ”directoarea din Liceenii”: ”Revăd mereu cu plăcere filmul Liceenii. Mulți cred că ne distram pe platourile de filmare, dar nu era așa. Cu toții am fost dedicați, nu ne țineam de glume, nu se stătea de goange”, își amintește ea cu drag de filmările de acum 38 de ani.

Cristina Deleanu, în rolul directoarei din ”Liceenii”
Cristina Deleanu, în rolul directoarei din ”Liceenii”

A legat prietenii pe viață, la filmările pentru ”Liceenii”

Cea mai dragă i-a fost, de departe, Tamara Buciuceanu sau ”Isoscel”, profa de matematică, artista care a încetat din viață pe 15 octombrie 2019, dar și Mihai Constantin sau Ionuț, nepotul Tamarei:

”Am avut cu dumneaei scenele de consiliu și alea cu broscuța, în ”Declarație de dragoste”. Era un om de un profesionalist deosebit, foarte serios. Prietenia noastră îndrăznesc să spun că a existat și că s-a cimentat în niște turnee, pe care le-am avut cu piesa ”Caviar, vodcă şi bye-bye”, în regia artistică a lui Dan Puican. Am fost împreună peste tot cu dumneaei, era un camarad adevărat, de ajutor reciproc, erau și momente mai grele, de traversat spre avion, la aeroport, stăteam cu ea. Adică pot să mă socot un apropiat de-ai dumneaei, am vorbit cu ea la telefon până în ultima săptămână de viață. Nu mai putea coborî din pat, dar vorbea, avea tonus, bună-dispoziție. Cu sora dânsei n-am păstrat legătura, dar am mai vorbit cu Ionică din ”Liceenii”, nepotul ei”, ne-a mai declarat Cristina Deleanu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Cristina Deleanu este activă, în lumea artistică. Scrie, recită poezii la radio și joacă în filme și în piese

Cristina Deleanu nu stă locului o clipă, fiind activă în lumea artistică. Și n-o face neapărat pentru bani, ca să-și rotunjească pensia. Susține că pur și simplu nu poate sta departe de scenă, de lumina reflectoarelor:

”Pe data de 1 septembrie o să aibă loc premiera unui film făcut acum 3 ani, foarte frumos, normal, nu cu înjurături, al lui Ovidiu Georgescu, intitulat ”Dirijorul timpului”, în care joc și care a fost și premiat recent, la Londra, pentru regie. Mai am diverse mici colaborări și la radio, unde recit poezii, chiar dacă nu sunt bani recit și gratis, important e ca noi artiștii să facem ceva. Joc și în spectacole, apar și în serialul ”Lecții de viață”, scriu articole, avem și o revistă de cultură, care se dă din mână în mână, cu poezii și texte literare”.

Alături de soțul ei, actorul Eugen Cristea
Alături de soțul ei, actorul Eugen Cristea

Câți bani primește din drepturile de autor pentru ”Liceenii”, la 38 de ani de la premieră

Cristina Deleanu nu se plânge de lipsa banilor. Are o pensie puțin peste 2.000 de lei și mai primește ceva și din drepturile de autor, nu mulți, dar importanți, mai ales că viața a devenit din ce în ce mai scumpă:

”Nu contează cât am pensia, am din ce trăi. Eu și soțul meu, actorul Eugen Cristea, nu am fost niște oameni care să cheltuiască. N-am risipit banii decât pe călătorii. Nu avem vapor sau case cu piscină. Din seria ”Liceenii” primesc drepturi de autor în jur de 1.000 de lei anual, de la CREDIDAM, uneori îi mai las acolo ca să se strângă pe o perioadă mai lungă. Din ei îmi iau cărți și mai mergem într-o vacanță. Vara asta, după trei ani, am reușit să ieșim și noi o săptămână în Grecia. Mai ținem de bani, dar când ești foarte sărac nu se poate, din ce să pui deoparte?”, ne-a mai declarat Cristina Deleanu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Cristina Deleanu
Cristina Deleanu
9.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.