Vacanța care a dispărut din structura anului școlar. Este pentru prima dată când elevii ar putea să nu aibă liber de această sărbătoare

Vești proaste pentru elevii români

Scris de: Daoud Andra

29 Jan. 2023

Vacanța care a dispărut din structura anului școlar. Este pentru prima dată când elevii ar putea să nu aibă liber de această sărbătoare

Ministerul Educației a elaborat o variantă pentru structura anului școlar 2023-2024. Aceasta este pusă în dezbatere publică, iar cei care au văzut-o au remarcat un detaliu important. Care este vacanța care a dispărut din structura anului școlar, deși se acorda în fiecare an.

Vești proaste pentru elevi: vacanța care a dispărut din structura anului școlar

Ministerul Educației lucrează la structura anului școlar următor, iar o primă variantă a fost pusă în dezbatere publică. 2023-2024 va fi al doilea an organizat în cinci module de învățare, delimitate de vacanțe de câte o săptămână sau mai mult. Cei care au văzut varianta propusă de Ministerul Educației au remarcat un detaliu cel puțin interesant.

Pentru anul viitor, în program nu apare vacanță aferentă Paștelui. Elevii români au avut în fiecare an până acum cel puțin o săptămână de vacanță cu ocazia sărbătorii pascale. Anul acesta, de exemplu, Paștele ortodox pică pe data de 16 aprilie, iar elevii români vor avea vacanță din data de 7 până în data de 18 aprilie.

Citește și: Când au elevii vacanța în februarie 2023 în București și Ilfov. Harta pe județe

În anul 2024, Paștele ortodox va fi pe 5 mai, însă în varianta propusă de Ministerul Educației nu apare nicio vacanță, nici înainte, nici după această dată. Ultima vacanță a elevilor în anul școlar 2023-2024 este pusă în perioada 13-21 aprilie, la finalul celui de-al patrulea modul de învățare. Urmează al cincilea modul, care se va încheia pe 21 iunie 2024, atunci când începe vacanța de vară.

Structura nu este definitivă, ci se află în dezbatere publică până pe data de 10 februarie. Este posibil să mai sufere modificări, până la varianta finală.

Câte vacanțe mai au elevii români anul acesta

Au mai rămas câteva luni până la vacanța de vară, respectiv 3 module de învățare, după noua structură a anului școlar. Cel de-al treilea modul a început pe 9 ianuarie, după vacanța de iarnă a elevilor, urmând să se încheie în luna februarie, când elevii vor avea o vacanță mobilă.

Fiecare inspectorat județean a ales, la începutul anului școlar, săptămâna în care elevii din județul respectiv vor avea vacanță. Majoritatea inspectoratelor au optat pentru ultima săptămână din lună. Urmează un nou modul de învățare, după care vacanța de Paște a elevilor, respectiv în perioada 7-18 aprilie. După aceasta, începe ultimul modul de învățare, care se încheie vineri, 16 iunie, când începe vacanța de vară.

Citește și: Zilele pe care elevii vor trebui să le recupereze. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Anul acesta, pe lângă vacanțe, elevii români vor mai avea și o mini-vacanță, cu ocazia zilei de 1 iunie, care este liberă legal. 1 iunie pică într-o zi de joi, iar Guvernul a decis să facă punte cu weekend-ul și să le dea elevilor și bugetarilor liber și vineri, 2 iunie, pentru a avea 4 zile de mini-vacanță, cu tot ce weekend. Trebuie menționat că elevii vor recupera cursurile din data de 2 iunie, la fel cum trebuie recuperate și cele din 23 ianuarie când a fost, de asemenea, liber.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 3-9 aprilie 2023
6.9 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce conțin antiperspirantele din Lidl și Kaufland. Detaliul de pe etichetă pe care mulți îl...
Breaking News: Anamaria Prodan intervine în scandalul fraților Tate! Ce a putut să spună
A înnebunit de furie! Ce lovitură uriașă i-a dat Shakira lui Pique
De ce e bine să pui mălai în grădină, dacă stai la casă. Efectul este...
O mămică a arătat mai mult decât trebuia când și-a dus copilul la școală. Ce...
“În nicio lună de zile am ajuns manager în cadrul companiei.” Ce studii are Deea...
De ce să nu speli motorul mașinii la jet de apă. Greșeala care strică imediat...
ULTIMA ORĂ Femeie cu plăgi pe gât şi brațe, găsită în toaleta Aeroportului Otopeni
Nepotul lui Ilie Balaci, 5 săptămâni în comă. Lorena Balaci: «I-am spus lui Dumnezeu să...
Anca Țurcașiu, concurentă la „Te cunosc de undeva!”: „Nu-mi plac deloc travestiurile”. EXCLUSIV
Cine cântă, de fapt, melodia „Boschetar”/ „Dacă aș putea”. Vali Boghean recunoaște: „Mă hrănește și...
În viața Leilor, Capricornilor și a Peștilor se arată o reușită și mulți bani. Leii...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *