Vacanța în Bulgaria. Trucuri pentru un sejur reușit. Ghid pentru începători

În cazul în care vreți să vă faceți vacanța de vară în Bulgaria, împreună cu familia sau prietenii, sau pur și simplu aveți nevoie de o escapadă romantică, aceasta este destinația perfectă.
Vacanța în Bulgaria. Trucuri pentru un sejur reușit. Ghid pentru începători

Vacanța în Bulgaria poate fi una foarte reușită dacă faci cele mai bune alegeri în ceea ce privește cazarea și stațiunea potrivită nevoilor tale. Bulgaria este una dintre cele mai frumoase țări, motiv pentru care, an de an, turiștii îi calcă pragul în orice anotimp. În Bulgaria găsiți lanțuri muntoase mari, sute de lacuri glaciare, plaje incredibile, râuri turcoaz și multe altele. În cazul în care vreți să mergeți într-o și nu ați ales destinația, Bulgaria poate fi alegerea perfectă. 

Ghidul pentru un sejur reușit în Bulgaria

„Eram sigur că nu voi fi dezamăgit. Alte țări vecine precum România, Albania sau Muntenegru nu au făcut acest lucru în trecut. Dar trebuie să spun că Bulgaria a reușit să-mi depășească cu mult așteptările.

Poate a fost natura debordantă, sau arhitectura locală impresionantă sau prietenia localnicilor. Ceea ce este clar este că ne confruntăm cu o bijuterie întrucât sunt puține în Europa. O țară super economică care nu a ajuns încă în turismul de masă”, a povestit un blogger pe viajeros30.com.

Vacanța în Bulgaria. Care este perioada favorabilă pentru un sejur

În cazul în care vreți să vă faceți vacanța de vară în Bulgaria, împreună cu familia sau prietenii, sau pur și simplu aveți nevoie de o escapadă romantică, aceasta este destinația perfectă și asta pentru că variante accesibile și locuri în care cu siguranță veți vrea să vă întoarceți.

„Din punctul meu de vedere, cel mai bun moment pentru a călători în Bulgaria este în perioada mai până în septembrie. Vă veți bucura de temperaturi blânde sau calde în cea mai mare parte a țării și de zone muntoase fără zăpadă pentru a putea face drumeții în timpul liber. În lunile mai și iunie puteți găsi încă puțină zăpadă pe vârfuri.

În orice caz, toate perioadele anului au farmecul lor în Bulgaria. În timpul iernii, albul va fi culoarea predominantă. Ninsorile sunt la ordinea zilei in interiorul tarii. Perfect pentru pauze mai scurte între principalele orașe turistice sau chiar pentru iubitorii de schi. Știați că Bulgaria este una dintre cele mai ieftine destinații de zăpadă din Europa?

Ne aflăm într-o țară aparținând Uniunii Europene. Aceasta înseamnă că spaniolii și alți cetățeni ai țărilor membre pot intra în țară doar cu DNI valabil. În mod similar, permisul de conducere spaniol este valabil pe teritoriul bulgar.

Pentru alte naționalități, cel mai bine este să consultați informații actualizate pe site-ul ambasadei dvs. de pe pământ bulgar. Amintiți-vă că Bulgaria este o țară membră a Uniunii Europene, dar nu aparține spațiului Schengen”, mai dezvăluie bloggerul care a avut parte de experiența vieții lui

Vacanța în Bulgaria. Asigurare de călătorie

– cardul european de sănătate este valabil pe pământul bulgar. Vă va permite să accesați sistemul public de sănătate bulgar

Standardele de calitate a sănătății sunt cu mult sub cele cu care suntem obișnuiți în Spania și în țările Europei de Vest.

Cum să ajungi gratuit în Bulgaria

În Bulgaria ajungeți ușor, iar cea mai bună variantă este Aeroportul Internațional Sofia, la doar 10 kilometri de Capitală.

De altfel, este singurul aeroport din țară cu zboruri directe din diverse orașe din Spania (Madrid, Barcelona, Valencia, Alicante, Castellón, Palma de Mallorca și Malaga în acest moment).

Drumuri și conducere în Bulgaria

Am intrat pe teren mlăștinos. Înainte de a călători în Bulgaria, citisem pe o mulțime de bloguri și forumuri de călătorie că conducerea în Bulgaria este super agresivă și drumurile sunt în stare foarte proastă. Eram pregătit să mă încrucișez cu șoferi adevărați nebuni și gropi gigantice în asfalt. Cu toate acestea, experiența mea personală este complet diferită, potrivit viajeros30.com.

In orice caz, am de gand sa va las cateva recomandari pentru cazare buna, draguta si ieftina in cele mai turistice orase si locuri din tara.

Iată unde poți merge pentru a cunoaște cât mai bine Bulgaria

Sofia – Apartamente în stil Secession. Camere private cu acces la bucătărie și băi comune

Plovdiv – Aici găsiți Camere și apartamente într-o casă drăguță situată lângă Moscheea Dzhumaya. Dispune de parcare privată contra cost.

Veliko Tarnovo – Ar fi bine ca pentru cazare să alegeți zona orașului vechi. Situat in centrul istoric, cu facilitati bune si parcare privata inclusa.

Sozopol este una dintre cele mai bune zone, iar aici poți găsi cele mai interesante plaje frumos amenajate, pentru toate gusturile.

Balcic- zona perfectă pentru plajă, terase și hoteluri pe malul mării.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *