Văduva lui Leo Iorga iubește din nou! Ce o sfătuiește însă părintele Mirea Vîrtejanu: „Noi, preoții, nu putem să facem rugăciune ca să țină pe cineva în păcat, nu avem cum” EXCLUSIV

Paula Iorga și iubitul ei, Aurel Dincă, au fost la biserică, însă doar pentru o binecuvântare a relației
Văduva lui Leo Iorga iubește din nou! Ce o sfătuiește însă părintele Mirea Vîrtejanu: Noi, preoții, nu putem să facem rugăciune ca să țină pe cineva în păcat, nu avem cum EXCLUSIV

Văduva Paula Iorga și-a refăcut viața sentimentală, alături de cântărețul rock Aurel Dincă, la trei ani de la decesul lui Leo Iorga. Apropiații noului cuplu susțin că au primit și binecuvântarea relației, la un lăcaș de cult, iar poza lor, din fața unei biserici, unde se sărută pătimaș, este marea dovadă. Preotul Mirea Vîrtejanu, care slujește la Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului, din Rahova, îi sfătuiește însă, atât pe ei, cât și pe toți cei care se află într-un concubinaj, să se căsătorească religios, ca să nu mai trăiască în păcat: ”Când nu ești căsătorit religios, o relație nu merge, dracul își bagă mereu coada, apar certuri, este preacurvie. Nu există slujbe de binecuvântare a unei relații, trebuie să te căsătorești religios. La Dumnezeu e ori rece, ori fierbinte, nu merge cu căldicel!”.

”Nu știu ce slujbă e aceea de binecuvântare a cuplului. Permisul de conducere cum îl iei, doar mimezi că conduci?”

Paula Iorga se bucură din nou de viață, de când s-a îndrăgostit de Aurel Dincă. Au fost și la biserică, pentru o binecuvântare a acestei povești de dragoste. Mulți au judecat-o că s-a cam grăbit, însă fiul ei, Edy Iorga, ne-a declarat că mama lui, care are doar 54 de ani, merită să aibă o relație.

Preotul Mirea Vîrtejanu, care slujește la Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului”, din Rahova, nu este însă de acord ca o femeie și un bărbat să trăiască în păcat, indiferent de vârstă. Părintele le dă sfaturi atât Paulei și iubitului ei, cât și tuturor acelora care vor să aibă o viață de familie liniștită, pentru a nu trăi în păcat:

”Nu știu ce slujbă e aceea de binecuvântare a cuplului. Permisul de conducere cum îl iei, doar mimezi că conduci? Noi, preoții, nu avem o citire de binecuvântare a relației. Logodna nu se face decât înainte de apropiata nuntă, iar viitorii soți nu mai au voie să se mai vadă până la nuntă. Este o promisiune între un băiat și o fată că vor fi împreună. Acea logodnă îi ține aproape, dar nu în aceeași încăpere, mai ales dacă sunt feciori amândoi. Nu știu ce slujbe s-au făcut pentru Paula și Aurel, unii pot interpreta.

E lege, nu putem, noi, preoții, să facem rugăciune ca să țină pe cineva în păcat, nu avem cum. Cine spune că le-a făcut o slujbă ca să le meargă bine în relație, e doar în mintea lor, nu se fac rugăciuni ca să trăiască în păcat. În fața lui Dumnezeu, ori ești fierbinte, ori ești rece. În fața lui Dumnezeu nu există căldicel. Când nu e cununie religioasă, încep discuțiile în casă și de la o cană, pentru că nu mai este rânduiala lui Dumnezeu, ci a diavolului. Diavolului nu îi place armonia. El nu vrea dragoste, vrea numai ură. Opusul virtuților este diavolul”.

Văduva Paula Iorga iubește din nou
Paula Iorga și iubitul ei

De ce, pe vremuri, văduvii și văduvele nu se mai căsătoreau niciodată: ”Era un semn de dragoste față de cel plecat”

Părintele Mirea Vîrtejanu ne-a mai spus că, înainte vreme, văduvii și văduvele nu se mai căsătoreau:

”Bunica nu s-a mai recăsătorit niciodată, era un semn de dragoste pentru cel plecat, nu voia să înlocuiască cu nimeni acea iubire. Am avut și o nașă căreia i-a fost omorât soțul, la 20 de ani, femeia a ajuns la 80 de ani și nu i-a mai trebuit alt bărbat, a ținut la soțul ei. Așa era înainte dragostea în familie. Acum, dacă te uiți urât la soție, gata!, nu mai ești cu el. Azi, în era consumerismul, unii nici nu apucă să se răcească mortul și sunt cu ochii spre măritiș sau spre însurătoare, înainte de a se împlini doliul de un an.

Eu cred că, e părerea mea, dacă ai dragoste față de cel ce ți-a fost partener, nu te mai căsătorești, după decesul lui. Am și o înțelegere, oamenii se mai adună și din suferință, din singurătate. Nu este interzis să te recăsătorești sau cum mai aud că trebuie să ții doliul de 7 ani după soțul mort, nu e scris nicăieri așa ceva. Nu poți să-i obligi să nu se mai căsătorească, ține de dorința fiecărui om”.

Marile diferențe dintre Halloween, o petrecere importată, și ”Sâmbăta Morților”

Părintele ne-a mai vorbit despre diferențele colosale dintre Halloween, o petrecere importată, și ”Sâmbăta Morților”:

”Această petrecere de Halloween a fost preluată, se adună mulți să sărbătorească, dar tinerii nu vin în biserică și de Sâmbăta Morților. Nu o să-i vedeți că se înghesuie să-și pomenească moșii și strămoșii care au murit pentru țara noastră, cu sângele lor este îmbibat acest pământ. Preluăm niște lucruri care nu sunt ale noastre. Înainte de Halloween, vezi părinți și copii care se calcă pe picioare prin magazine ca să cumpere nu figurine de îngerași și de sfinți, ci cele mai hidoase și penibile caricaturi, ca să-și împodobească copiii.

Ce educație le dau copiilor? Nu-și învață nici cele două rugăciuni, ”Tatăl nostru” și ”Îngerașul”. Să îi învețe istoria și tradițiile noastre, cum s-a făurit statul român, de unde am preluat credința. Ce sărbătoare poți să numești acele măști? Dar, deh, dă bine, este cool, este nemaipomenit. Halloween este seara tuturor sfinților, dar, în loc să promovezi lumina, să promovezi pe Dumnezeu, pe sfinții lui, tot ce este frumos în cer, ei îl sărbătoresc pe diavol”.

Despre tragedia din Club Colectiv, de acum 7 ani: ”Cei care au fost acolo pe 30 octombrie au căzut pradă ritualului drăcesc”

În urma tragediei din Club Colectiv, din fatidica seară de 30 octombrie 2015, s-au stins din viață 64 de persoane. Părintele Mirea Vîrtejanu condamnă ritualul drăcesc care fusese făcut, în acel loc, cu puțin timp înainte:

”Înainte de tragedia de la Colectiv a fost făcut acolo un ritual drăcesc, au tăiat țapi, au luat cruci și le-au pus invers, au făcut țepuși din cruci în care au înfipt acele capete cu sânge, s-a făcut un ritual drăcesc pe acel loc. Cei care au fost acolo pe 30 octombrie au căzut pradă ritualului drăcesc. A fost o mână criminală acolo. Și chiar dacă se mai despăgubesc familiile celor decedați, ce să mai cumperi cu acei bani?

Sufletul nu are preț de răscumpărare. Toate bogățiile acestei lumi, dacă le pui la un loc, nu au valoarea unui suflet. Părinții au rămas plângând… E foarte greu, cei care suntem părinți știm ce înseamnă dragostea pentru copil. Când văd părinți lângă coșciugul copilului lor, sfârșiți de durere, eu, ca preot, mă înec în lacrimi. Nici nu pot ține slujba când văd durerea unui părinte că-și înmormântează copilul”.

Cu regretatul Leo Iorga
Paula Iorga, alături de regretatul Leo Iorga

Ce este ”Sâmbăta Morților” și de ce este bine să mergem la slujba de pomenire

Mirea Vîrtejanu ne-a mai vorbit și despre rânduielile bisericești, de ”Sâmbătă Morților”:

”E obligatoriu să facem o colivă și niște pachete pentru cei nevoiași, care nu au ce mânca, facem pomelnicul cu cei adormiți, moși și strămoși, cu cei pe care nu au cine să îi mai pomenească, mergem la sfânta biserică. Noi, ca preoți, scoatem miridele (n.r.-sunt părticele mărunte de pâine, pe care preotul le scoate din prescurile folosite la Proscomidie), este o mare bucurie, există această legătură între cei vii și cei adormiți, nu s-a rupt niciodată această legătură, ei se roagă pentru noi, iar noi ne rugăm pentru ei, există această comuniune. În fiecare sâmbătă facem pomenirea morților, noi, preoții, spunem ”Tatăl nostru”, apoi se pun miridele în sângele Domnului. E bine să participăm la fiecare slujbă de pomenire a morților, e o întâlnire a celor vii cu cei adormiți, de ziua lor”.

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.