Valentin Uritescu a murit. De ce boală suferea marele actor

Actorul împlinise vârsta de 81 de ani pe 4 iunie.
Valentin Uritescu a murit. De ce boală suferea marele actor

Valentin Uritescu a murit, la vârsta de 81 de ani. Regretatul actor suferea de o boală necruțătoare care l-a forțat să se retragă din activitate în urmă cu câțiva ani. În ultima perioadă, el a fost internat la un spital privat din Capitală din cauza suferinței pe care o avea.

Valentin Uritescu a murit. De ce boală suferea marele actor

Este doliu în lumea teatrului și filmului românesc. Vineri seara, Valentin Uritescu s-a stins din viață după o lungă suferință. Pe 4 iunie, marele actor împlinise vârsta de 81 de ani.

La începutul lunii mai, el fusese internat în spital din cauza bolii de care suferea. Avea o afecțiune degenarativă similară cu boala Parkinson, de care a aflat încă de când era foarte tânăr, de la vârsta de 33 de ani. Odată cu trecerea timpului, boala a avansat iar în urmă cu câțiva ani, maestrul Valentin Uritescu a fost forțat să își încheie careira.

La momentul internării sale în spital, soția actorului a vorbit despre starea de sănătate a acestuia.

„Aștept și eu vești. A fost dus la un spital particular. Este internat pentru investigații. Este un actor pe care l-a cunoscut lumea… . Ce să vă spun mai mult? Locuiește într-un centru de îngrijire privat, iar azi, după ce i s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea, l-au internat să i se facă investigații, nu pentru altceva. Nu este pe moarte. Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă.

Este bolnav de ani buni. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații. El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, povestea Valeria Uritescu în luna mai.

Cum a descoperit boala

În urmă cu mai mulți ani, regretatul actor a povestit că atunci când i s-a pus cruntul diagnostic, medicul i-a prescris un medicament care îi tulbura gândirea și voia să își încheie socotelile cu viața. El a mărturisit că a reușit să treacă peste acele momente de cumăpănă cu ajutorul credinței în Dumnezeu.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!». Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!».

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, povestea actorul în urmă cu ceva timp, pentru ziarullumina.ro.

8.6 94 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.