Variola maimuțelor, noua boală care sperie Europa. Explozie de cazuri în Spania si Marea Britanie

Ce este variola maimuțeilor și cum se manifestă
Variola maimuțelor, noua boală care sperie Europa. Explozie de cazuri în Spania si Marea Britanie

Este alertă în Europa, după ce cazurile de variola maimuțelor au crescut. Mai multe persoane au fost depistate cu acest virus în Marea Britanie, Portugalia și Spania. Ce spun specialiștii despre acest virus.

 Variola maimuțelor, noua boală care sperie Europa

Autoritățile din Portugalia au anunțat că au identificat cinci bărbați care sunt infectați cu acest virus, iar în Spania sunt testate 23 de astfel de posibile cazuri. Prima țară care a pus în alertă Europa a fost Marea Britanie, semnalând primul caz pe data de 7 mai.

Care este starea pacienților confirmați cu variola maimuțelor

Potrivit hotnews.ro, cei cinci pacienți portughezi care au fost confirmați cu variola maimuțelor sunt bine. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap și erupțiile cutanate.

Autoritățile sanitare de pe întregul continent european sunt în alertă și monitorizează orice focar de variola maimuțelor. Spania a emis o alertă miercuri dimineață, susținând că are opt cazuri suspecte. Care sunt în curs de testare. Până seara, numărul cazurilor a urcat la 23.

Ce este variola maimuței

Variola maimuței este o infecție virală, care seamănă cu variola umană, dar mai ușoară. Aceasta a fost înregistrată prima dată în 1970, în Republica Democrată Congo. În Africa de Vest s-a înregistrat un număr de cazuri crescut în ultimii zece ani.

Autoritățile sanitare spaniole spun că nu este foarte deosebit de infecțioasă între oameni. Majoritatea persoanelor depistate cu acest virus s-au recuperat în câteva săptămâni, însă au fost raportate și câteva cazuri mai grave.

Patru dintre cazurile raportate în Marea Britanie s-au autoidentificat drept homosexuali sau bisexuali, iar Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie spune că ar putea exista o transmitere în comunitate.

Elena Andradas, șefa de la direcția de sănătate publică din Madrid, a declarat că „22 din cele 23 de cazuri suspecte au raportat că au întreținut relații sexuale cu alți bărbați în ultimele săptămâni”. Momentan autoritatea sanitară DGS din Portugalia nu a publicat nicio informație cu privire la orientarea sexuală a pacienților cu variola maimuțelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *